Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023

  • Exclusief bij Rob: ontdek de "pastry cookies" van de jonge bankerbakster Maurine Géron, de perfecte combinatie tussen de knapperige Amerikaanse cookies en de delicatesse van de Franse patisserie. 
  • De ontbijtgranen die Bie Verheye omtovert tot heerlijke huisgemaakte granola zijn een 100% Belgisch product. Onder haar merk La Favo staat de handtekening van chef Sergio Herman, een belofte van gastronomische kwaliteit. Met Gr'eat ontdek je nu twee nieuwe recepten: Roma, een hartige versie perfect voor salades, gemaakt met halfgedroogde tomaten en oregano, balsamicoazijn, walnoten en pijnboompitten. En een energierijke 'Power' versie die doet denken aan het beroemde bananebrood maar dan in een knapperige versie met zachte bananen, walnoten en lijnzaadjes. (enkel op zaterdag!)
  • Tanja en Sven zijn echt dol op de Lebanese keuken en delen hun fantastische culinaire ontdekkingen met je mee, zoals de extra vierge olijfolie van Darmmess. Ze won zojuist de gouden medaille op de World Olive Oil Competition in New York. De 600 à 2000 jaar oude olijfbomen uit Zuid-Lebanon verklaren zeker deze uitzonderlijke kwaliteit, alsook het zeer hoge fenolgehalte van dit merkwaardige product.

Vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2023

  • Hortense de Castries teelt biowalnoten in België en Frankrijk en brengt deze eenvoudige lekkernijen weer in de smaak onder haar merk nOk. Dankzij een droginsproces op lage temperatuur profiteer je nog lang na het seizoen van hun smaak en voedingsstoffen. In hun natuurlijke versie, op smaak gebracht met zout en specerijen, en ook in olievorm! Zin in heerlijke hartige of zoete recepten? Haar nieuwe boek "La Noix" onthult 101 receptideeën naargelang het seizoen, waaronder onze Rob taartje met walnoten.
  • Proeverij van 'Chocolate Cocktails' van Neuhaus, wiens uitmuntendheid geen introductie nodig heeft...

Zaterdag 27 en 28 oktober 2023

  • Boost je lichaam en geest met Buddy! Vijf plantenextracten, klinisch erkend om hun voordelen, gemengd met rietsuiker en natuurlijke smaken van citroen-gember, mango-passie of granaatappel-hibiscus: je geniet van een 100% biologisch, natuurlijk, bruisend drankje dat je alle nodige energie geeft!

 


WIJNDEGUSTATIES - OKTOBER 2023