In Sterrebeek, niet ver bij Rob vandaan, worden recepten bedacht die het beste van de Italiaanse en Belgische keuken combineren. Raviolart serveert gevulde ravioli en verse pasta's die bereid zijn met verse, lokale ingrediënten. In het aanbod vind je ook veggie en vegan gerechten en als kers op de taart: ze kunnen ook gestoomd worden. (proeverij vanaf 09 september elke donderdag van de maand!)

Vrijdag 3 en zaterdag 4 september:

  • - Producent van Italiaanse charcuterie Levoni doet alles zoals het moet: ze kiezen alleen grondstoffen en ingrediënten van de hoogste kwaliteit én nemen hun tijd om topproducten af te leveren. Voor Levoni is alleen het beste goed genoeg! Er komt een chef helemaal uit Italië die je wegwijs maakt in de bucatini amatriciana, risotto met saffraan en varkenswangetjes, grote mortadella, prosciutto cotto scelto en salami met truffel ... Maak kennis met de vele uiteenlopende smaken uit de regionale gastronomische tradities die dit land rijk is.
  • - Jean-Christophe Hubert draagt het principe 'bean to bar' (van boon tot reep) hoog in het vaandel. Voor zijn meermaals bekroonde Millésime chocolade verwerkt hij met uiterst deskundigheid bonen die afkomstig zijn van uitzonderlijke plantages en streken. Het merk haalt de oogsten, streken en jaartallen niet door elkaar. Fijnproevers hebben de keuze tussen de Millésime pure chocolade uit Guatemala, Peru, Ecuador of Tanzania ... of de gevulde repen (harde noga, karamel, pistache, enz.) en smeerpasta's!
  • - La Ferme du Vieux Tilleul is een naam die iedere gastronoom wel kent. Hun specialiteit? Dat zijn 'petit-gris' escargots, een zachte en smaakvolle soort escargots die erg geliefd is bij fijnproevers. Ontdek nu ook 2 nieuwe smaken: petits-gris à la bordelaise en met roquefort.

Zaterdag 4 september:

  •  - Fruit + planten + water = Froui. Suiker of andere additieven? Die zul je niet vinden in deze gezonde limonades. Citroenfanaten worden vast helemaal blij van het vleugje gember en munt in de citroenlimonade. Deze aroma's zorgen voor een instant frisse toets met een perfect uitgebalanceerd zuurtje dat de citroensmaak niet maskeert of verknoeit.
  • - Kilchoman is een distilleerderij/boerderij op het eiland Islay, in het uiterste zuiden van Schotland. Het bijzondere aan dit whiskymerk is dat het 30% van zijn gerst zelf verbouwt en het hele productieproces – van het mouten tot het bottelen – in handen heeft. Niet voor niets is dit de favoriet van onze sterkedrankenspecialist Vincent Cornelis. Misschien ga jij ook wel overstag na een degustatie van hun single malt whisky's in onze wijnkelder Rob The Cellar?

Zaterdag 11 september:

  • - Delphine en Raphaël Noël maken roomijs op basis van geitenmelk, een 100% ambachtelijk streekproduct uit Chaumont-Gistoux. Met hun merk Altitude 150 laten ze je proeven van een selectie smaken ( vanille, mokka, stracciatella en mojito) die het heerlijk smeuïge ijs net dat tikkeltje extra geven. Puur natuur ... om lepeltje voor lepeltje van te genieten! 
  • - Olijven en olijfolie van topkwaliteit, dat garandeert de familie achter Kalios al acht generaties lang. Hun olijfbomen in de beste Griekse terroirs leveren de ingrediënten van de welbekende 'Olie van de Chefs'. Ook dit jaar heeft de knowhow van Kalios zijn vruchten afgeworpen, met enkele schitterende nieuwe producten: olijfolie met een infusie van kruiden (basilicum, salie, tijm of knoflook) en een gerookte olijfolie. Daarnaast laten ze thematische infusies (Joie - Harmonie - Hypnose - Défense) en andere delicatessen op je los, waaronder zout dat maar liefst 140 uur op natuurlijke wijze wordt gerookt op beukenhout.
  • - Voor de selectie van zijn sakes laat Rob zich deskundig adviseren door Frédéric Habay, SSA sakesommelier. De Japanse rijstwijnen zijn 100% 'junmai' (zonder toegevoegde alcohol) en bieden een uniek palet van smaken die nu eens verfijnd en subtiel zijn en dan weer vol en complex – net zoals echte grand cru's ... Stuk voor stuk sakes van topkwaliteit!

Vrijdag 17 en zaterdag 18 september:

  • -De topconfituren van Bernadette de Lavernette uit Madagaskar worden bereid met oog voor kwaliteit en volgens heerlijke, exotische recepten. Koperen kuipen worden gevuld met maximaal 3 kg fruit uit de streek. Elke ochtend wordt het kookproces gecontroleerd en aangepast aan de verschillende oogsten. Hoeft het nog gezegd dat de confituren van hibiscus-viooltjes, limoen, aardbei-munt-peper en mango-bourbonvanille onweerstaanbare toppers zijn met karaktervolle smaken? En dan hebben we het nog niet over de verschillende soorten 'pâtes de fruits' en honing gehad ...

Zaterdag 18 september:

  • - Een blik op de inhoud van de flessen volstaat om je te doen watertanden. De soepen en bouillons van Jaune Carotte zijn bereid met eerlijke, klassieke ingrediënten en afgewerkt met net die extra finesse om je smaakpapillen te blijven verrassen. Wat dacht je van de combinatie groenten-kip-dragon, groenten-tijm, uien-gekookte ham en ga zo maar door? Een lokaal product smaakt eens zo lekker!
  • - De olijfolie van Nobleza del Sur is afkomstig uit Andalusië. De producent heeft alvast beloofd op de afspraak te zijn tijdens de degustatie. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er nog altijd Danna Gallez, die het merk met de nodige expertise, kennis en passie zal voorstellen. Een uitgelezen kans om alles te vernemen over de kruidige toetsen van de olijfolie 'Day', de krachtige aroma's van 'Night' of de zachtheid van 'Enfants'. Die laatste versie is perfect om kinderen vertrouwd te maken met de unieke smaak van olijfolie.

Vrijdag 24 en zaterdag 25 september:

  • - Trek met Comptoir des Epices de wijde wereld in ... gewoon in je eigen keuken! De familie Vériter is gepassioneerd door specerijen en dat merk je maar al te goed bij Rob. Het vernieuwende assortiment van Comptoir des Epices evolueert namelijk voortdurend en de specerijen zijn steeds vaker van biologische herkomst. Denk aan de vele soorten curry, zout, peper, aromaten en een grote keuze aan gebruiksklare mengsels die een feest toveren op je bord.
  • - De siropen en toppings van Monin gelden als dé klassiekers voor cocktails en gerechten. Altijd fijn om ze te herontdekken! Kom en proef hun recepten met biologische 'lemonade citroen' of 'lemonade tea citroen' in een mix met hun siropen. Mogen wij jou alvast een heerlijke limonade naar keuze serveren?

 WIJNDEGUSTATIE AGENDA - SEPTEMBER 2021