Het team van Rob The Cellar duikt de natuur in voor het intussen niet te missen ‘Een stukje terroir in de fles'! Proef van 8 november tot 6 december 2021 van een selectie van veertig ecologische, biologische, biodynamische of natuurlijke wijnen voor verwenprijzen. Moeite om te kiezen? Dit zijn onze acht favorieten.


Pet Nat Explosive Materials 2018, L'Égrappille

Deze cuvee uit de Auvergne spruit voort uit de creatieve geesten van Catherine Dumora (L'Égrappille) en Manuel Duveau (Yahou Fatal). Hij is niet gefilterd, niet geraffineerd en vrij van toegevoegd sulfiet. Een kruidige Pet Nat met een robijnrode kleur die de aroma's van aardbeien, frambozen en knapperige kersen aankondigt. De rijkdom van de oude gamay uit de Auvergne staat garant voor een goed uitgebalanceerde fruitigheid. Zijn explosieve mineraliteit maakt er een directe, precieze en pure wijn van.

Dinavolino 2020, Denavolo

Giulio Armani's specialiteit? Oranje wijn en witte maceratiewijn. Zijn Dinavolino is een van die typische wijnen uit Emilia-Romagna, intens aromatisch, met textuur en met een grote zuurgraad in de mond. De assemblage van druiven van zijn 3 hectare aan wijngaarden in de buurt van Travo geeft deze wijn een ronde, vlezige body en gulle toetsen van oranjebloesem, pompelmoes en limoen, maar ook abrikoos en thee.

Champ Levat Rouge 2019, Jean-Yves Péron

In de Savoie, op 3 hectare wijngaarden die op biodynamische manier worden bewerkt, legt Jean-Yves Péron zich met veel talent toe op verantwoorde wijnbouw. Deze 100% mondeuse is een assemblage van twee percelen: Le Pas de l'Ours en Côte pelée. Deze zachte en evenwichtige cuvee met een peperige toets is het resultaat van twee weken maceratie met koolzuurgas en vervolgens een rijping van een jaar op vat. Tijdens het hele proces grijpt de wijnbouwer zo weinig mogelijk in. Deze wijn past perfect bij gepekelde producten en gerechten uit de bergen.

Roussillon blanc Marguerite 2020, Matassa

De Zuid-Afrikaanse wijnmaker Tom Lubbe van Domaine Matassa (een grote wijngaard in de Roussillon) bewijst met zijn cuvee Marguerite dat hij witte wijn perfect beheerst als het aankomt op finesse en atypische aroma's. In de neus een explosie van aroma's van bloemen en geel fruit. In de mond zilte en florale toetsen, fris en precies. Een lichte wijn (11%) waar je al eens een flinke slok van kunt nemen.

Super B Rouge 2018, La Bohème

Patrick Bouju voert de nieuwe wijnbouw in de Auvergne aan. Hij maakt gestructureerde, fruitige en feestelijke wijnen. Zijn natuurlijke cuvee Super B is een prachtige assemblage van gamay uit de Beaujolais die op bodems van graniet en blauwe steen is geteeld. Deze wijn rijpte gedeeltelijk in kuipen en vaten. De aroma's van klein rood fruit en hazelnoten verfrissen het gehemelte en maken er een zeer aangename dorstlesser van.

Grüner Veltliner Mischkultur 2020, Joiseph

Aan de wieg van deze witte Gemischter Satz van inheemse Oostenrijkse druivensoorten staan drie enthousiaste vrienden. In de fles ontdek je een assemblage van zes druivensoorten die samen worden geteeld, geoogst en gevinifieerd. Jonge wijnstokken met buren die meer dan honderd jaar oud zijn, wat inspiratie bood voor de naam van deze cuvee ('gemengde cultuur'). Deze frisse en zeer drinkbare wijn schommelt tussen groene appel, citroenschil, zwarte peper en een vleugje boter. Toch blijft hij getextureerd, met een mooi en zeer direct aromatisch profiel.

Tavel Rouge 2019, Romain Le Bars

De jonge wijnmaker Romain Le Bars ging in de leer bij Pfifferling. Hij werkt zo natuurlijk mogelijk op zijn microdomein van iets meer dan een hectare. Zijn Tavel Rouge combineert grenache (60%) en syrah (40%), bewerkt in koolzuurmaceratie met directe persing en gerijpt in vaten en demi-muids. Het resultaat is een licht troebele robijn/grenadinekleur, een frisse, bloemige en fruitige neus en een mond vol sprankelend fruit.

Champagne Brut Nature Papillon, Ruppert-Leroy

Deze gulle en krachtige cuvee werd geproduceerd door Bénédicte en Emmanuel Leroy. Hij bestaat uitsluitend uit pinot noir van het perceel La Fosse aan de Côte des Bar. Een Brut Nature champagne zonder toegevoegd sulfiet die een malolactische gisting heeft ondergaan, met een schitterende gouden kleur en veel levendige belletjes. Mooie toetsen van rijp fruit (gekookte appel, bloedsinaasappel …) ontwaken in de neus. De mond vult zich met heerlijke, volle aroma's die eindigen in een lange en minerale afdronk.

 

SAVE THE DATE

'Een stukje terroir in de fles' staat ook voor grootse degustaties! Voor deze editie van 2021 nodigen wij u uit in Rob The Cellar om kennis te maken met een twaalftal getalenteerde wijnmakers, die zo'n vijftig uitzonderlijke wijnen zullen voorstellen.

  • Vrijdag 19-11-2021 van 17 tot 22 uur: een avond in het teken van streekwijnen. Ontmoetingen en degustaties, desgewenst gevolgd door een diner in ons restaurant. Voor de gelegenheid is dat uitzonderlijk geopend. Geniet van een speciaal menu dat perfect is afgestemd op de wijnen die tijdens de degustatie worden aangeboden. Reserveer snel per telefoon om zeker te zijn van een tafel.
  • Zaterdag 20-11-2021 van 11 tot 18 uur: de aanwezige wijnmakers stellen hun beste cuvees voor en beantwoorden al je vragen, tussen het gezellig samenzijn en het proeven door.

Gelieve uw covid safe ticket te tonen aan de ingang van Rob The Cellar.