Ingrediënten (per persoon):

  • 120 g kabeljauwrug
  • 1 el grof zeezout
  • 1 eigeel
  • 1 el droge witte wijn
  • 50 g gesmolten boter
  • 40 g grijze garnalen
  • 1 citroen
  • Kruidenvinaigrette (1 el ciderazijn, 2 el olijfolie, 1/2 fijngesnipperde sjalot, fijngesnipperde kruiden)
  • Zoete-aardappelpuree en geslonken spinazie (als bijgerecht)
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Bereiding:

  1. Wrijf de kabeljauwrug in met een laagje grof zout en laat 20 minuten rusten.
  2. Spoel vervolgens met koud water.
  3. Leg de kabeljauwrug op een licht ingeoliede/ingeboterde schotel en zet in de oven op 60 °C. Houd de bereiding in het oog met behulp van een elektronische thermometer en stop het garen bij een temperatuur van 52 °C.

Voor de mousselinesaus:

  1. Klop het eigeel met de witte wijn op een zacht vuur op, net zoals sabayon.
  2. Giet de gesmolten boter erbij en kruid het geheel.
  3. Voeg het sap van een citroen toe aan de gesmolten boter, samen met de garnalen.

Schik het gerecht in een diep bord: begin met de zoete-aardappelpuree en leg hierop de kabeljauw met enkele spinazieblaadjes.

Werk af met de mousselinesaus en een scheutje vinaigrette.

 

Smakelijk!