Fijnproeversdagen: 100% Belgisch, 100% Rob

Heerlijk hartig

  • Ontdek de heerlijke lekkernijen in glazen potjes van La Ferme des Sources, waaronder kant-en-klare warme sauzen voor al uw bereidingen. Dankzij deze topproducten waant u zich een echte chef-kok!
  • Belgische saffraan van Safran de Cotchia, de allereerste saffraankwekerij van België met een 'millésimélabel'! Uiteraard verkrijgbaar als gedroogde stampers, maar ook in afgeleide vormen zoals gelei, confituur, konfijt, siroop, mayonaise, mosterd, azijn ...
  • 100% huisbereid, 100% overheerlijk: brood, gebak en koekjes uit onze bakkerij; vleeswaren zonder toegevoegde nitriet, bereid door onze experts; en kazen van de hand van onze Cheese Master. Onze vakmensen vertellen u er graag meer over.
  • Op onze beenhouwerijafdeling proeft u verschillende soorten chipolataworsten, zoals onze boerenchipolata en chipolata met dragon, parmezaan of olijven en gedroogde tomaten.
  • Koolzaadolie van Alvenat, een 100% Belgische olie die het goed met u voorheeft. Proef tal van producten op basis van koolzaadolie en ontdek de deugddoende eigenschappen van deze uitzonderlijke, ggo-vrije plantaardige olie die lokaal en op een duurzame manier is gemaakt.
  • 'Beef jerky' met een Belgische toets, daar waagt Flagrants Délices zich met veel enthousiasme aan. Het merk bereidt het gedroogde vlees op artisanale wijze in zijn atelier in Brussel, op basis van kwaliteitsproducten uit België (rundvlees) en Frankrijk (kalkoen).
  • Ontdek de wonderlijke producten van Le Comptoir des Epices, een Belgisch bedrijf dat al meer dan 75 jaar specerijen uit alle uithoeken van de wereld aanbiedt.
  • Op zoek naar een snelle lunch? Probeer dan eens de salades van Mange-Tout boordevol smaak en seizoensgroenten.
  • Wat is het geheim van de overheerlijke verse soepen en gerechten van La Cuisine des Champs? Niets mysterieus: lokaal geteelde, biologische seizoensingrediënten in combinatie met gedurfde recepten en authentieke smaken.
  • 100% plantaardige verwennerij voor op de boterham of in de keuken: daarvoor zit u goed bij Prétexte! Proef nu exclusief van hun twee nieuwste producten. Ze lijken misschien wel wat op kaasproducten, maar hun karakter, textuur en smaak is werkelijk uniek.
  • Lionel Plaquette is gespecialiseerd in boter op basis van rauwe melk. Zijn natuurlijke, gezonde producten bevatten geen additieven en hebben een unieke smaak. Bovendien zijn ze volledig traceerbaar, van in de wei tot op het bord. Kom zijn nieuwste aanwinst voor de lente proeven: boter op basis van mout.

 

Zalig zoet

  • Moeten we Eugène Chocolatier nog voorstellen? De energieke mama achter dit merk ontwikkelde biologische, huisbereide boterhampasta's zonder palmolie. Haar nieuwe praliné puur valt zeker in de smaak met zijn smeuïge textuur en verrassende vulling van walnoten, hazelnoten uit Piëmont en cashewnoten.
  • Het familiebedrijf dat Léon Delahaut in 1863 oprichtte, is ondertussen de grootste branderij van Namen en omstreken. Het twintigtal verschillende soorten koffie die ze zelf in de winkel branden, onthullen krachtige en evenwichtige aroma's. 
  • Laat u verleiden door de artisanale zoetigheden van Papabubble uit Brussel, heel mooie snoepjes met verrassende smaken die met de hand en uitsluitend met natuurlijke, Belgische ingrediënten gemaakt worden. 
  • De fruitige lekkernijen van Framboiserie de Malmédy zijn natuurlijke producten met de smaak van weleer, die bovendien met de hand vervaardigd worden. Smul van de natuurlijke confituren boordevol fruit dat zonder chemicaliën geteeld werd.
  • Ontdek de 3 soorten noga van Neuhaus, het Belgische topmerk dat in 1857 opgericht werd en het hart van de Belg veroverde met zijn bijzondere smaken, texturen en kwaliteitsingrediënten.
  • De sinaasappels van Perdine worden speciaal voor Rob geplukt en meteen verzonden. Van aan de boom tot in uw fruitmand komen er nergens chemicaliën aan te pas. Zo geniet u van een heerlijke verse smaak, alsof u ze zelf in Valencia had geplukt! Proef ook de confituur van Pipaillon for Rob op basis van deze citrusvruchten. En smul van onze Frangipanetaart Mady By Rob obv dit product. 

  

Bij Rob The Cellar

  • Ook Rob The Cellar plaatst 100% Belgische producten in de schijnwerpers.
  • Zin in bubbels? Probeer dan zeker eens die van Le Chant d’Eole, een wijngaard in de buurt van Bergen. De eerste wijnoogst vond er plaats in 2013 en de eerste flessen werden verkocht in 2015.
  • Witte en rode wijn: de wijngaarden van grootvader, het idee van vader en de knowhow van zoon Bacquaert resulteren in frisse, elegante wijnen boordevol aroma's. Haal met l’Entre-Deux-Monts eens een Belgische wijn in huis. U zult zeker niet ontgoocheld zijn!
  • Sterkedrank: maak kennis met de knowhow en de passie die achter ons aanbod Belgische gins schuilgaan. Of laat u verrassen door de Kiss My-vermout, die 2 jonge broers met fruit uit hun eigen tuin hebben gemaakt!
  • Kom tot slot ook de bieren van La Brasserie de la Houppe eens proberen, ontwikkeld door 5 vrienden uit Namen. Met veel passie brouwden deze levensgenieters een sterk bier met voldoende bitterheid en een krachtig aroma van citrusvruchten, dat bovendien lekker verfrissend smaakt én op natuurlijke wijze geproduceerd werd. Perfect voor een terrasje in de lentezon, toch?