Er is maar één stap van gastronomie naar streetfood...

In april staat smaak centraal bij Rob's. Ontdek een weekend lang een gemoderniseerde versie van een aantal gastronomische klassiekers: ze kunnen onderweg worden gegeten en geven je een nieuwe culinaire ervaring. Het moeilijkste zal zijn om het streetfood te kiezen dat je smaakpapillen wat meer zal prikkelen ;-) 

Vertrekdatum en-uur: vrijdag en zaterdag 26 & 27 april, vanaf 11 uur t.e.m. 17 uur.

Laten we meteen vertrekken!

Allemaal aan boord voor Amerikaanse streetfood

  • Begin je gastronomische reis met een ontbijt der kampioenen: een smeuïge plattekaas met een 'super crunchy' granola, gemaakt door Seppe Granola’s.
  • En om bij te tanken met vitaminen gaat er niets boven een vers koudgeperst sapje, een samenwerking tussen juicing-specialist Paulette en onze Fruit- en Groentenafdeling.
  • Met de lente in aantocht wordt het hoog tijd om de BBQ aan te steken en genieten van onze huisgemaakte 'Gourmet' runderspiesjes, zorgvuldig bereid door onze slagers die enkel de beste stukken selecteren.
  • Kies je liever voor een veggie alternatief? Proef eens de burger van Comptoir des Épices. 100% puur genot (alleen op zaterdag).
  • Wil je trouwens je burger wat 'pittiger' maken ? Waag je dan aan de Torture Test van Swet Brussels. Wie komt er als beste uit de bus? Wist je trouwens dat de pepers voor hun pikante sauzen in Brussel worden geteeld?
  • Tot slot zou een BBQ of burger niet 100% Amerikaans zijn zonder gefrituurde aardappelen. De Superbon chips zijn knapperige aardappelschijfjes met een royale smaak die je doen verlangen naar meer.
  • Zin in warmere oorden ? Eerste tussenstop in Mexico met een nieuwe in-house creatie van de traiteur-afdeling : een crispy taco met dry-aged rund, geraspte wortel en courgette, cheddar en lime. 
  • We blijven genieten van de zon met een bezoek de Antillen met accras, een soort visoliebollen. Een specialiteit van onze traiteurafdeling en die altijd in de smaak valt als aperitief.
  • Als laatste stop trekken we naar Argentinië met een Chandon Spritz aperitief: een herontdekking van de Spritz met een Argentijnse schuimwijn vermengd met een natuurlijke sinaasappellikeur.

Bye bye Amerika, welkom Europa 

  • Eerst, tasting van Noord-Europese streetfood met twee van onze meest iconische producten: gerookte zalm en zalmhaasje. (Her)-ontdek samen met onze trouwe partner alle geheimen van de kunst van het visroken.
  • Richting ‘la douce France’ nadien met een 100% Rob zuivelcreatie: een heerlijk gebakje met huisgemaakte bladerdeeg gegarneerd met verse crottin de Chavignol, groene asperges en Parmezaanse kaas.
  • Een verplichte tussenstop in België met de Baked by Rob lekkernijen:  heerlijke gebakjes bereid door onze patissiers in ons eigen atelier. !
  • We trekken verder naar het zuiden met het bekendste Portugees gebakje: pastel de nata. Moeten we deze authentieke roompasteitjes - bereid door de Brusselse pasteleria Forcado volgens een authentiek recept - nog voorstellen? Een gegarandeerde hit bij jong en oud (enkel op zaterdag).
  • We blijven in het zuiden met Pasta della mamma. Pasta gemaakt o.b.v. 100% Belgische tarwe door Moulins Bodson die ook de bloem voor onze broden produceren. Serveer met een huisgemaakte saus van Belgische kerstomaatjes door Julie van Think Tomato. Molto bene! 
  • Voor de laatste Europese halte trekken we naar Griekenland voor een frappuccino. De Brusselse koffiebrander Corica stelt een vernieuwde versie van de ijskoffie, met verrassende smaken dankzij de siropen van Monin.

Streetfood tour in Noord-Afrika en het Midden-Oosten 

  • We starten met een culinaire wandeling door de Marokkaanse souks met Yaya's traditionele couscous - al meer dan 40 jaar een beproefde waarde in België - en de veggie tajine van Greenz , kant-en-klare biologische gerechtjes in handige potjes.
  • En voor een 100% exotisch aperitief raden we een mezze uit het Midden-Oosten aan met falafels van Comptoir des Épices (klaar in 15 minuten) en hummus en crackers geproduceerd in België door Graines de Curieux.

Vingers aflikken met Aziatisch streetfood  

  • Met de biologische gerechtjes van Greenz ontdek je de wonderlijke wereld van de Thaise en Indische keuken. Warm de gerechtjes op en smul ervan. Gegarandeerd een ontploffing van smaken op jouw bord. 
  • Furikaké is een neefje van gomasio, met minder zout en pittiger. Het is een Japanse specerij die voornamelijk wordt geserveerd op rijst... Maar FuriFuri nodigt je uit om het aan een heleboel warme en koude gerechten toe te voegen door éénvan hun originele recepten te kiezen (tomaat, chili, kerrie, citroen...).
  • Als laatste bestemming stoppen we in China met kombucha van Rish, een Brusselse start-up die dit drankje produceert. Het is het resultaat van de fermentatie van (zwarte, groene of witte) thee en suiker door een samenspel van gist en bacteriën.