Ingrediënten voor 3 personen:

  • 150 g verse kaas
  • 150 g crème fraîche
  • 30 g eiwit
  • 30 g bloemsuiker
  • 250 g aardbeien

Bereiding:

  1. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snij ze in kwartjes. Zet even opzij.
  2. Klop de crème fraîche in een gekoelde mengkom op tot een schuimige, niet te stevige slagroom.
  3. Meng de verse kaas voorzichtig in twee delen met de slagroom, met behulp van een pannenlikker.
  4. Klop het eiwit op tot schuim in de kom van je keukenmachine (of met een mixer). Voeg de bloemsuiker in drie delen toe. Het schuim is klaar als je een mooie 'vogelbek' ziet wanneer je de klopper eruit haalt.
  5. Voeg deze mengeling voorzichtig toe aan de verse kaas en crème fraîche.
  6. Leg enkele stukjes aardbei op de bodem van drie coupes. Giet er de bereiding over. Garneer rijkelijk met stukjes aardbei.

 

PS: probeer dit eenvoudige recept ook eens met andere fruitsoorten.

 

Smakelijk!