Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Rood fruit en krokante tuile
07 Jun 2019
Ingrediënten (voor 4 personen):
- Mengeling van rood fruit (aardbei, framboos, bessen)
Voor het krokantje:
- 100 g gesmolten ongezouten boter
- 100 g poedersuiker
- 75 g bloem
- 100 g lichtbruine suiker
- 100 g sinaasappelsap
Voor de vanillecrème:
- 1 liter melk
- 500 g verse room 30% vet
- 10 eierdooiers
- 1 vanillestok
- 200 g poedersuiker
- 60 g Maïzena
Bereiding:
Voor het krokantje:
- Alle ingrediënten mengen, afdekken en 1 uur in de koelkast laten afkoelen.
- Met een borstel het mengsel uitsmeren op bakpapier. Gedurende 4 à 5 minuten op 180°C in de oven bakken.
Voor de vanillecrème:
- De melk laten koken en het in 2 gespleten vanillestokje toevoegen.
- De eierdooiers met de suiker en de maïzena opkloppen tot het geheel stolt maar nog elastisch en vloeibaar blijft. De kokende melk toevoegen en gedurende 5 minuten laten koken op zacht vuur. 1 uur laten afkoelen in de koelkast.
- De verse room opkloppen tot ¾ volume en voorzichtig toevoegen aan de patisseriecrème.
- Op een bord schikken door de lagen fruit, crème en tuile af te wisselen.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting