Ingrediënten (voor 4 personen):

  • Mengeling van rood fruit (aardbei, framboos, bessen)

Voor het krokantje:

  • 100 g gesmolten ongezouten boter
  • 100 g poedersuiker
  • 75 g bloem
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 100 g sinaasappelsap

Voor de vanillecrème:

  • 1 liter melk
  • 500 g verse room 30% vet
  • 10 eierdooiers
  • 1 vanillestok
  • 200 g poedersuiker
  • 60 g Maïzena

Bereiding:

Voor het krokantje:

  1. Alle ingrediënten mengen, afdekken en 1 uur in de koelkast laten afkoelen.
  2. Met een borstel het mengsel uitsmeren op bakpapier. Gedurende 4 à 5 minuten op 180°C in de oven bakken.

Voor de vanillecrème:

  1. De melk laten koken en het in 2 gespleten vanillestokje toevoegen.
  2. De eierdooiers met de suiker en de maïzena opkloppen tot het geheel stolt maar nog elastisch en vloeibaar blijft. De kokende melk toevoegen en gedurende 5 minuten laten koken op zacht vuur. 1 uur laten afkoelen in de koelkast.
  3. De verse room opkloppen tot ¾ volume en voorzichtig toevoegen aan de patisseriecrème.
  4. Op een bord schikken door de lagen fruit, crème en tuile af te wisselen.