Chef-koks en foodies zijn het erover eens: gefermenteerde groenten zijn om van te smullen. Hun onvergelijkbare, genuanceerde smaken schudden uw smaakpapillen op slag wakker, ze geven bereidingen een frisse, complexe toets en met hun licht zure karakter brengt u gerechten eenvoudig in evenwicht. U kunt ze zelfs bij het dessert gebruiken! En dat is niet alles. Gefermenteerde producten zitten boordevol vitamines, mineralen en enzymen. Bovendien bevatten ze veel probiotica en zijn ze dus ideaal om te detoxen. Niets dan goeds voor uw gezondheid, dus!
In groenten zitten van nature lactobacillen en net op hun metabolisme is het proces van melkzuurfermentatie gebaseerd. Wanneer u bepaalde groenten in een zoutoplossing legt en luchtdicht afsluit, ontstaan er namelijk melkzuurbacteriën. Die zetten de koolhydraten in de groenten om in melkzuur, wat onder andere een uitstekende en heel lange houdbaarheid mogelijk maakt.

GEFERMENTEERDE GROENTEN VAN ROB

Onze keukenchef Michaël Stevens is gefascineerd door alles wat met melkzuurfermentatie te maken heeft. Daarom heeft hij een opleiding gevolgd bij de meester van de ‘levende voeding’: Pol Grégoire. Al 3 jaar lang ontwikkelt hij voor Rob lekkere huisbereide producten. Zijn kimchi en gefermenteerde, licht pikante kool,
sjalotten, worteltjes en zelfs bieten vindt u in onze traiteurafdeling ... of op uw bord in ons restaurant! Aarzel niet om 3 weken op voorhand te bestellen om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn.

GEFERMENTEERDE GROENTEN VAN THE FERMENT LAB

Als aanvulling op ons eigen assortiment heeft ons producthoofd Geert Erard onlangs de heerlijke producten van The Ferment LAB ontdekt. Oprichter Sokratis Kostikoglou is helemaal weg van melkzuurbacteriën. Deze wiskundige heeft zijn carrière omgegooid en bedenkt nu als echte ambachtsman traditionele kimchi- en
zuurkoolrecepten met een originele toets.

Serveertips van Sokratis Kostikoglou 

Lekker op elk moment: bij een salade of een soep met peulvruchten, als tussendoortje met een plakje worst of op een sneetje zuurdesembrood met hummus of guacamole.