Al 35 jaar lang bieden de drie gebroeders Mavrommatis familierecepten aan die de Griekse keuken doen herleven. Ze putten uit hun Cypriotische roots de weelderigheid, de authenticiteit en de zin om te delen die hun eigen culinaire identiteit zo sterk bepalen en al bijna 6 jaar zo in de smaak vallen bij Rob.

Andreas Mavrommatis was twintig jaar toen hij aankwam in Parijs. Hij ging al heel snel aan de slag in Griekse restaurants, richtte een Griekse kruidenierszaak op met zijn broer Evagoras en opende het restaurant “Délices d”Aphrodite” met aan het hoofd daarvan Dionysos, de jongste broer.
Andreas, de chef, werd grootgebracht met de onvergetelijke smaken uit de keuken van zijn mama Thessalia. Hij herinnert zich de ongelofelijke smaak van de eerste tomaten, het aroma van een vers van de boom geplukte perzik, de smaak van verse geitenkaas, … Alle producten waarmee hij werkt, zijn gegarandeerd vers en bevatten geen additieven of bewaarmiddelen: moussaka, gevulde wijnbladeren, tarama, gegrilde groenten, tzatziki, groene taboulé, hummus, ... stuk voor stuk lekkernijen die blijk geven van het verlangen om enkel het beste aan te bieden en die u zeker al in vervoering hebben gebracht. Maar kent u ook ktipiti of briami? Die zouden wel eens uw volgende favorieten kunnen worden! Briami is subtiel gekruid groentekonfijt, heerlijk bij gevogelte of lamsgehaktballetjes. Ktipiti is een zeer verfrissende specialiteit op basis van paprika”s, feta en yoghurt, om op pitabroodjes of toastjes te smeren, of voor bij sneetjes koud kalkoengebraad bijvoorbeeld.