Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Hoe wordt het suikerniveau van champagne bepaald?
Bij de dégorgement (de verwijdering van het bezinksel nadat de flessen gerust hebben) ontstaat er een leegte die opgevuld wordt met dosagelikeur (een mengeling van reservewijnen en zeer zuivere rietsuiker). De verschillende - minder of meer gedoseerde - smaakniveau's worden dan bepaald naargelang de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd.
Brut nature: minder dan 3 g/l
Extra-brut: 0 tot 6 g/l
Brut: minder dan 12 g/l
Extra dry: 12 tot 17 g/l
Sec (of dry): 17 tot 32 g/l
Demi -sec: 32 tot 50 g/l
Doux: meer dan 50 g/l
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting