Van Brugge (Ter Groene Poorte) naar Woluwe (Mahieu) via Waterloo (Ducobu) en Kruishoutem (Hof Van Cleve): Joost Arijs heeft het ver geschopt. En tot grote vreugde van de Brusselaars zijn de creaties uit zijn Gentse winkel ook bij Rob verkrijgbaar!


Joost Arijs ... met een grote A

Gault & Millau had het bij het rechte eind: Joost Arijs is al enkele jaren een rijzende ster. In 2013 werd hij door de gastronomische gids gekroond tot Banketbakker van het Jaar, en in 2020 sleepte hij de titel Chocolatier van het Jaar in de wacht.

Perfectie en innovatie zijn de leidraad van deze jonge Vlaamse banketbakker, maar in zijn creaties blijven authenticiteit en eenvoud de sleutelwoorden.

Joost Arijs heeft één doel: zichzelf steeds opnieuw overtreffen. Bij die ambitieuze aanpak kan hij rekenen op de steun van een trouwe bondgenoot: zijn partner Elke De Baerdemaeker. Zij helpt hem in de winkel en bij de logistiek.

Zo veel lekkers om uit te kiezen!

Zijn creativiteit leeft Joost Arijs uit door steeds de zuiverste ingrediënten te gebruiken in zijn zoektocht naar nieuwe, exclusieve smaken. Hazelnoten uit Piëmont, chocolade uit Madagaskar, gezouten boterkaramel of praliné: alles haalt hij uit de kast om de smaakpapillen van zijn klanten in vervoering te brengen. En voor wie graag iets anders proeft dan de grote klassiekers, geeft hij zijn creaties extra pit door met bloedsinaasappel, mango, citroengras, blauwe bosbessen en grapefruit te toveren.

Maar wat zijn werk pas écht uniek maakt, is het spel van texturen. Crémeux, feuillantines, dacquoises, mousses, koekjes, coulis, ganaches, compotes ... Alles beheerst hij tot in de puntjes. Zijn combinaties zijn zo doordacht dat je keer op keer wordt verrast met ongeëvenaarde smaken.

Bij Joost Arijs vind je geen gekunstelde vormen en ook de smaken zijn heerlijk authentiek!

Om van te watertanden... of eerder: om je tanden in te zetten!

Taarten en gebakjes, bonbons en pralines, ijsjes, koekjes, macarons en ander suikerwerk: Joost Arijs laat zijn fantasie de vrije loop om je innerlijke zoetekauw blij te maken.

Valentijnsdag, Pasen, Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, oudejaarsavond... Elk feest is een mooie gelegenheid om van zijn creaties te smullen!


Afspraak bij onze banketbakkerijafdeling om de gebakjes en chocolades van Joost Arijs te ontdekken!