Kookatelier
van vrijdag 27 oktober 2017
(18h30 – Prijs : € 90)

- Sint-jakobsschelpen, eekhoorntjesbrood en foie gras

- Ballottine van fazant met groenekool, jus van karkas en cantharellen

- Mandarijngebakje

Jammer genoeg is deze cursus reeds volzet!

Kraakvers kookplezier

Alles begint bij de kennismaking met de producten. Ons atelier ligt in het hart van het Rob-restaurant.
 
Wat maakt dit atelier zo uniek ? Elke les begint met een grondige uitleg over de producten en ingrediënten die we in de recepten gebruiken.

Onze chefs kiezen, selecteren en kopen deze ingrediënten zelf. Ze kennen ze door en door, en leggen u uit welke kwaliteitsverschillen achter één productnaam kunnen schuilgaan.

Daarnaast gebruiken we alleen ingrediënten uit de winkel : nog zo makkelijk als u achteraf de recepten thuis wilt uitproberen.

Uw groep wordt begeleid door onze twee chefs, Alain en Geert.

We sluiten de avond af met de maaltijd die we samen hebben klaargemaakt. Terwijl onze sommelier David François vertelt over de geserveerde wijnen. 

Een zeer brede aanpak dus, waaraan u moeilijk zal weerstaan.

Uw leraars

Alain Bergen

Hij ging in 2003 bij Rob aan de slag, na een loopbaan tussen de sterren : Prince de Liège in Gembloux, Royal Windsor Grand Place, Sea Grill Radisson SAS in Brussel en Radisson SAS in Londen. In het Astrid Park Plaza van Antwerpen mocht hij zijn creativiteit de vrije loop laten. Alain zet al zijn vakkunde in om ons met grootse smaken te verrassen.

Geert Erard

Eens afgestudeerd aan hotelschool "Ter Duinen" in Koksijde mocht Geert werken bij sterrenrestaurants zoals La Maison du Boeuf in Brussel, onder leiding van Michel Theurel, en Comme Chez Soi met Pierre Wynants.  Hij werd vervolgens chef van een gastronomisch restaurant voordat hij zich bij het team voegde van traiteur Jean-Michel Loriers, hofleverancier met dezelfde passie voor de kwaliteitskeuken.

David François

David, geboren in 1983 in Sarthe (Frankrijk), arriveerde in 2003 in België en werkte als barman in de meest prestigieuze hotels van Brussel.  Als voormalige beste barman van België en wijnliefhebber is David een uitstekende wijnproever en geeft hij al verschillende jaren deskundig advies in onze wijnkelder.