De winter is bijna voorbij! En nu de wereld stilaan uit zijn winterslaap ontwaakt, is ons team volop nieuwe producten aan het zoeken waarmee ze jouw smaakpapillen kunnen verwennen!  Hier lees je alvast een kleine greep uit het lekkers dat je sinds kort bij ons kunt ontdekken ...


In de traiteurafdeling

- Het restaurant TERO levert elke donderdag 7 smaakvolle gerechten uit zijn natuurlijke keuken aan Rob!  Wees er snel bij, want hun voorgerechten, hoofdgerechten en desserts vliegen de deur uit. Je vindt ze in de zelfbediening. Elk gerecht heeft een houdbaarheidsduur van 4 dagen: je kunt dus op donderdag al je zondagsmenu in huis halen!

Een voorbeeld van een lentemenu: starten met een tatin met uien en crème van cashewnoten met zwarte peper en afsluiten met kiwicheesecake.

- De soepen van Chouke ken je al, maar wist je dat dit merk nu ook heerlijke sauzen maakt? Hun recepten zijn speciaal bedacht voor pastagerechten - en in elke saus proef je dezelfde gulle smaak, want het merk gebruikt steeds lekker veel ultraverse, biologische ingrediënten van de beste kwaliteit. Vodka-pancetta, primavera/gegrilde groenten, arrabbiata, bolognese, puttanesca en salsiccia/venkelworst: elke saus doet je nostalgisch wegdromen naar de Italiaanse kindertijd van de bedenker. 

- Caroline staat in de keuken om speciaal voor jou een tijdloos assortiment sauzen uit haar kookpotten te toveren die perfect bij je vlees- of visgerecht passen! Haar producten bevatten geen gluten, additieven of bewaarmiddelen en zijn een knipoog naar de onweerstaanbare geuren die je opsnoof in grootmoeders keuken.  Het assortiment van Caroline's Kitchen vind je in de zelfbediening. Haar chablissaus, roquefortsaus en mosterdsaus deden onze chefs meteen watertanden!

Prijs: van € 5,75 tot € 13,75 (inhoud van 275 g tot 340 g)

In de kruideniersafdeling

- Ze zijn net zo bio als de sauzen waarmee je bij ons al kon kennismaken én minstens even smaakvol: dit zijn de pasta's van Petrilli! Vergeet pasta's die in enkele minuutjes gaar zijn. Hun lange kooktijd is een kwaliteitskenmerk, want dit betekent dat het traag gemalen meel gemaakt is van tarwe dat veel eiwitten bevat en een intens aroma heeft.  De 8 variëteiten die Rob heeft geselecteerd, zien er ook perfect uit op je bord!

- Wil je je dorst lessen met een weldadig drankje? Dan stellen wij je BamBoost voor, een Belgisch biodrankje dat weinig calorieën en veel natuurlijke tutti-frutti-aroma's bevat. De ultieme ontgiftende energieboost boordevol antioxidanten! Mehdi, de jonge bedenker die opgeleid is als apotheker, is erin geslaagd om de beste actieve bestanddelen van 7 superplanten te combineren in een blikje dat even lekker als gezond is.

In de fruit- en groenteafdeling

Kefir in de fruit- en groenteafdeling? Dat zie je goed! Deze bruisende vruchtenkefir biedt nog meer probiotische voordelen dan een normaal gefermenteerd drankje, met dank aan het Belgische merk Kult. De kefirculturen fermenteren vijgen, citroenen en rietsuiker tot een lekker, alcoholvrij drankje. Kult Original en Kult Ginger zijn het ideale alcoholvrije aperitief voor onder vrienden!

In de bakkerijafdeling

Yves Libion stelt je het nieuwe recept voor de pistolets van Rob voor. De uiterst precieze rijstijd en perfect gecontroleerde deegbewerkingen maken deze krokante pistolets nog onweerstaanbaarder voor fijnproevers!  De pistolets worden in ons atelier gemaakt en volgens de traditionele methode op steen gebakken. Ze zijn dus terecht een van de creatieve trots van onze bakkers.

In de banketbakkerijafdeling

Gewoon wit voor de nieuwe suikertaart van Thierry Jourdevant, dubbel cassonade voor de taart van Yves Libion: de suiker die onze banketbakkers in hun recepten verwerken, wordt even royaal gebruikt als roomboter, ultraverse eieren en volle room! De kwaliteit van deze ingrediënten (en van de bloem van Moulins Bodson, natuurlijk) is even belangrijk als het vakmanschap van onze bakkers om een overheerlijk gebak te bereiden. Onze tip: zet het even in de oven en leg er daarna een bolletje vanilleroomijs bij om weergaloos te genieten ...

In de wijnkelder

We heffen het glas Berliner Weisse of Blanche Cassis om de brouwerij Drogenbos bij Rob te verwelkomen!  In hun dranken gebruiken ze geen hulpstoffen, filtering of pasteurisatie. Daaruit blijkt hun diepe respect voor de traditionele brouwmethodes.  Deze filosofie kon onze bierexpert David wel bekoren. Hij verwacht je in de wijnkelder om meer te vertellen over de originele kwaliteitsproducten van deze brouwerij.