Ingrediënten (per persoon):

  • 1 geitenkaas (om te bakken)
  • 1 kleine truffel Melanosporum
  • 1 vel brikdeeg
  • 2 rode bieten
  • 1 L groentebouillon
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1 eetlepel bruine rietsuiker
  • Zout
  • Peper

Bijzondere benodigheden 

  • Een fruitpers of sapcentrifuge

Bereiding:

  1. Kook één van de rode bieten ongeveer 1 uur in de bouillon.
  2. Laat uitlekken, schil de biet en snij hem in fijne plakjes.
  3. Snij de geitenkaas in blokjes en wikkel deze in een vel brikdeeg.
  4. Zet 5 minuten in de oven op 180°C.
  5. Schil de tweede rode biet en pers die rauw om er het sap uit te halen.
  6. Warm het sap op in een kookpot, voeg er de ciderazijn en de suiker aan toe en laat inkoken tot een stroperige saus.
  7. Schik het geitenkaasgebakje, de rode biet en de stroop op een bord en werk af met enkele

 

Smakelijk!