Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 g kalfslende (melkkalf of zuigkalf)
  • 12 verse biologische morieljes uit Overijse
  • 8 groene asperges
  • 1 sjalot
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl bruine kalfsfond van Belfond
  • 4 dl crème fraîche
  • Zout
  • Peper

Bereiding :

  1. Kruid de kalfslende en zet 1.20 u. in de oven op 80 °C. Bak het vlees daarna in de pan op hoge temperatuur tot het een mooie kleur krijgt. Hou het vlees warm.
  2. Bak in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot glazig, giet er de witte wijn bij en reduceer tot de helft.
  3. Voeg de kalfsfond toe, laat 7 of 8 minuten koken en giet de crème fraîche erbij. Laat doorkoken tot de saus de juiste consistentie heeft en kruid naar smaak.
  4. Maak de morieljes schoon, droog ze goed af en bak ze een tiental minuten in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
  5. Snijd de groene asperges schuin af en bak ze 2 à 3 minuten in een wok. Breng ze vervolgens op smaak.
  6. Snijd het kalfsvlees in stukken, schik het op een bord en werk af met de morieljes, asperges en een beetje saus.

 

 

Smakelijk!