Vertrek met ons op ontdekkingstocht van Belgische… zalmforel

De zalmforel mag dan tot de familie van de zalmachtigen behoren, hij is niet het resultaat van een kruising met een zalm! De ‘zalm’ in de naam verwijst enkel naar de kleur van deze vis, een gevolg van de vele carotenoïden in zijn voeding. Hij wordt ook regenboogforel genoemd en is te herkennen aan de roze streep op zijn flanken. Deze vis leeft in rivieren of in de zee en houdt van fris, helder, zuurstofrijk en sterk stromend water. Hij is de onbetwiste kampioen in de visteelt!

LOKAAL, DUURZAAM EN HET HELE JAAR ROND EEN SEIZOENSPRODUCT... 

Wie hem graag wild eet, kan zich verheugen op de start van het forelseizoen! De eerste exemplaren zijn er in april, en het hoogseizoen voor de vangst loopt van juni tot augustus. Hoewel u hem op die momenten op bestelling kunt krijgen, bevoorraadt onze productmanager Jean-François Janne zich liever bij lokale kwekers, en wel om verschillende redenen:

    • je het hele jaar door deze forel kunnen aanbieden;
    • je een onklopbare versheid kunnen garanderen: de forellen worden ‘s ochtends gevangen en liggen ‘s namiddags al in onze toog;
    • je ervan overtuigen dat hij lekkerder is dan wilde forel, die meer naar aarde smaakt en een drogere textuur heeft
    • je verzekeren van de totale afwezigheid van vieze geurtjes aangezien ze opgroeien in een goed gecontroleerd gesloten circuit;
    • Belgische partnerschappen stimuleren.

SMAAKVOLLER DAN ZALM?

Voor heel wat fijnproevers wint gekweekte forel qua smaak en textuur met een hele lengte voorsprong: deze vis met zijn vette vlees is toch wat magerder dan zalm en heeft een zachte en verfijndere smaak.

Bereid hem zoals zalm: 

  • rauw: maak er een ceviche, een carpaccio, een tartaar en zelfs sushi of sashimi van;
  • op het vel gebakken: serveer hem met algenboter of citroen-gemberboter, wat fleur de sel en peper;
  • in de oven: een lekkernij als u hem bestrooit met gremolata of kariboekruiden;
  • gerookt: hij past heel goed bij mango, avocado en koriander in lenterollen, en is uitermate geschikt voor zelfgemaakte rillettes ; 
  • als het vel lekker knapperig gebakken is, kunt u het eten als chips: vraag onze visspecialisten om het van de schubben te ontdoen.

 

  Onze verse zalmforel,

net gevangen en bij jou geleverd.