Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Mesthoentje van La Ferme du Patis
Vijf jaar geleden ontmoette Jérôme Rayet, onze meester-beenhouwer, Pascal Cosnet via Hugo Desnoyer, de bekende Parijse beenhouwer. Het familiebedrijf van La Ferme du Patis in Coulanssur-Gée in de Sarthe en Rob waren het al heel snel eens over dezelfde vereiste: de kwaliteit en de regelmaat van deze kwaliteit garanderen.
Hoe ziet het beste gevogelte ter wereld eruit?
Zeker zoals het schitterende mesthoentje van Patis. Dit kwaliteitsvolle rustieke gevogelte met poffende en zijdeachtige pluimen in rosachtige en roomkleurige tinten wordt gekweekt in een kippenhok dat onderworpen wordt aan temperatuurverschillen (om het gevederte te bevorderen), dartelt vanaf de leeftijd van zes weken op een natuurlijke weide van meer dan zes hectaren en wordt gevoederd met tarwe en maïs geteeld op het domein.
Het vlees is uiterst mals en smaakvol omdat het mesthoentje van Patis zich de laatste twee maanden voedt met een zoet brouwsel van koemelk en aftreksel van zorgvuldig geselecteerde wilde planten (paardenbloemwortel, rammenas enz.). Laat dit mesthoentje pronken op uw tafel, zoals grote chefs al doen.