Bij Rob is elke medewerker gepassioneerd door zijn vak en in de beenhouwerijafdeling geldt dit meer dan waar ook. Om vlees perfect te leren versnijden, hebt u namelijk een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig. Vandaag stellen we met plezier 2 van onze messenmaestro’s aan u voor: Michel en Dimitri.


Rob: Wat was jullie loopbaan vóór Rob?

Michel: Eerst was ik met een opleiding boekhoudkunde begonnen. Maar mijn broer, die als slager bij Rob werkte, vertelde me hoe erg hij van zijn job hield. Toen besloot ik een andere weg in te slaan en ging ik een opleiding tot slager volgen bij CERIA. Daarna begon ik bij Rob. Dat was in 1981, inmiddels 38 jaar geleden!

Dimitri: Vanaf mijn zestiende leidde mijn levensloop me richting beenhouwerij. Ik heb een vijftiental jaar lang alle kneepjes van dit prachtige vak geleerd bij kleine, zelfstandige beenhouwers. De praktijk is de beste leerschool, vind ik zelf. Intussen werk ik al 4 jaar bij Rob.

Rob: Welke waarden van het beenhouwersteam vinden jullie het belangrijkste?

Michel: Mijn collega’s en ik vormen een 22-koppig team. We zijn een van de grootste teams in de winkel. Hierdoor kunnen we optimaal advies geven en keert elke klant tevreden terug naar huis. Wat ik zelf ook belangrijk vind, is dat we stagiairs kunnen begeleiden. De traditie van uitmuntendheid verderzetten die de reputatie van Rob heeft gemaakt, daar ben ik het meest trots op!

Dimitri: Zoals Michel al zei: doordat we zo’n groot team zijn, kunnen we perfect inspelen op de verwachtingen van onze klanten. Bij ons vinden ze een erg gevarieerd aanbod dat bovendien van topkwaliteit is. We hebben een diepe, langdurige vertrouwensband met onze partners opgebouwd, die allemaal trouw onze voorschriften respecteren. Ze kennen dan ook onze strenge eisen en de hoge verwachtingen van onze klanten. Dankzij dat vertrouwen en die erkenning kunnen we uiterst exclusieve producten aanbieden, zoals Kobe-rundvlees, gevogelte van Pâtis, 7 soorten paaslam en traditioneel gevuld gevogelte – een echte bestseller tijdens de eindejaarsperiode.

Rob: Waar zien jullie uzelf over 5 of 10 jaar?

Michel: Op pensioen (lacht). Het mooiste dat me op mijn laatste werkdag zou kunnen overkomen, is dat ik mijn chefschort aan een jonge beenhouwer mag geven die ik zelf heb opgeleid!

Dimitri: Ik werk dan nog steeds bij Rob. Als je wilt uitblinken in je vak, dan moet je hier zijn. Ik spreek uit ondervinding.

Rob: Welk product hebben jullie bij Rob ontdekt?

Michel: Echt Kobe-rundvlees. Die textuur is onvergetelijk en de smaak is overweldigend.

Dimitri: Noir de Bigorre. Dat is goedkoper dan Kobe-rundvlees en de textuur is zo zacht dat het vlees op je tong smelt!

Rob: Welk product kunnen jullie niet weerstaan?

Michel: Melkchocolade van Michel Cluizel en Gouda meikaas.

Dimitri: Een lekker wijntje, aanbevolen door onze keldermeesters. Tegen een Crémant de Bourgogne kan ik echt geen nee zeggen!