Het forellenseizoen start tijdens de zomer. Onze chef stelt speciaal voor dit seizoen een nieuw recept voor: miniburgers van zalmforel a la plancha, ideaal als voorgerecht of als aperitief. 


INGREDIËNTEN (voor 4)

  • 500 g forelfilet zonder graten
  • 1 sjalot
  • het sap van 2 citroenen
  • een paar takjes bieslook
  • olijfolie
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • zout, peper en komijn
  • salade van venkel en oude tomatensoorten

BEREIDING

    • Snijd de forel in blokjes van 1 cm.
    • Meng in een kom de forel met de fijngesnipperde sjalot en bieslook, het sap van een citroen en 2 el olijfolie.
    • Kruid naar smaak en vorm miniburgers.
    • Bak ze gedurende 2 min. a la plancha aan elke kant (de forel moet mooi roze blijven!).
    • Maak de saus: meng de yoghurt met het sap van een citroen en kruid met zout, peper en komijn.
    • Serveer met een salade van zeer fijn gesneden tomaten en venkel, op smaak gebracht met olijfolie, peper en zout.

Deel dit recept met ons mee op social media.