Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Miniburgers van zalmforel a la plancha
Het forellenseizoen start tijdens de zomer. Onze chef stelt speciaal voor dit seizoen een nieuw recept voor: miniburgers van zalmforel a la plancha, ideaal als voorgerecht of als aperitief.
INGREDIËNTEN (voor 4)
- 500 g forelfilet zonder graten
- 1 sjalot
- het sap van 2 citroenen
- een paar takjes bieslook
- olijfolie
- 1 potje Griekse yoghurt
- zout, peper en komijn
- salade van venkel en oude tomatensoorten
BEREIDING
- Snijd de forel in blokjes van 1 cm.
- Meng in een kom de forel met de fijngesnipperde sjalot en bieslook, het sap van een citroen en 2 el olijfolie.
- Kruid naar smaak en vorm miniburgers.
- Bak ze gedurende 2 min. a la plancha aan elke kant (de forel moet mooi roze blijven!).
- Maak de saus: meng de yoghurt met het sap van een citroen en kruid met zout, peper en komijn.
- Serveer met een salade van zeer fijn gesneden tomaten en venkel, op smaak gebracht met olijfolie, peper en zout.
Deel dit recept met ons mee op social media.