Ingrediënten (voor 5 tot 6 personen):

  • 500 gr paellarijst
  • 2 rode paprika’s (grove stukken)
  • 1 grote ui (grove stukken)
  • 2 teentjes look (fijngeperst)
  • 500 ml witte wijn
  • 1 l visfond
  • 1/2 kg bouchotmosselen
  • 1/2 kg venusschelpen
  • 8 voorgekookte gamba’s
  • pulpo
  • 200 gr chorizo
  • zongedroogde tomaten
  • bosje platte peterselie (fijngesnipperd)
  • 4 tl paellakruiden met safraan
  • 2 handjes diepvries erwten
  • 1 citroen
  •  

Bereiding: 

  1. Spoel en schil de paprika’s, halveer en verwijder de zaadlijsten. Versnij in grove stukken en hou apart.
  2. Pel de ui en snipper in grovere stukken ( deze mogen echt nog zichtbaar blijven in de paella ). Pel de look en pers fijn.
  3. Versnij de chorizo in grove plakken en verhit een paellapan of grote pan met olijfolie. Bak hier de chorizo in aan en plaats aan de kant.
  4. Stoof de ui en look aan in dezelfde pan, voeg de paprika toe en stoof mee.
  5. Voeg de rijst toe en laat deze een tweetal minuten mee roerbakken in de ui en voeg de kruiden toe.
  6. Blus af met de witte wijn. Laat de rijst de wijn absorberen en voeg de in grove stukken gesneden pulpo hieraan toe.
  7. Voeg lepel per lepel fond toe.
  8. Ik ben van team “blijven roeren” dus spatel alles regelmatig om voor het aantal minuten aangegeven op de verpakking van de rijst. Hier verschilt dit dikwijls toch wat van tijd.
  9. Voeg de erwtjes en de chorizo toe en spatel alles nog eens goed onder elkaar.
  10. Spoel grondig de mosseltjes en venusschelpen en voeg deze bovenop de rijst als die zo goed als beetgaar is. Ik plaatste een deksel op mijn pan voor de laatste 5 minuten. Ik weet het paella is een beetje op gevoel koken but you can do this !
  11. Versnipper intussen de platte peterselie en versnij de zongedroogde tomaten voor de afwerking.
  12. Wanneer de schelpjes volledig zijn open gekomen is de paella zo goed als klaar.
  13. Spoel de citroen, rasp de zeste over de gehele schotel, versnij de citroen in partjes en serveer bij de paella. Zo kan je naar smaak nog enkele druppeltjes over jouw portie sprenkelen.
  14. Werk af met de voorgekookte gamba’s, zongedroogde tomaatjes en peterselie.
  15. Schenk een fris wit wijntje in en aaaaaan tafel !

Smakelijk!

Recept van "A pinch of Odelle" - https://apinchofodelle.wordpress.com/