Bij Papabubble is snoep maken kinderspel! En de twee volwassen kinderen uit Australië die het concept hebben bedacht, hebben sinds de oprichting in Barcelona in 2004 al heel wat passies opgewekt. Wereldwijd smullen klein en groot van hun lekkernijen: ambachtelijke snoepjes die je mee terugnemen naar je kindertijd!


Werken volgens de regels van de kunst!

Eind 2011 kwam het snoepjesconcept dankzij Sophie en Silvana ook in België terecht. De twee vriendinnen waren gevallen voor de charme van deze ambachtelijke kunst.  Het productieproces is al meer dan 300 jaar oud en om het te leren, trokken ze speciaal naar Spanje.   In hun Brusselse winkelatelier verwerken ze volledig manueel (en met een flinke dosis spierkracht!) de natuurlijke grondstoffen waaruit hun authentieke smaakbommetjes bestaan.  Geen gelatine, gluten, lactose of sporen van noten, wel natuurlijke aroma's en kleurstoffen. Geen bestanddelen van dierlijke oorsprong, wel ingrediënten met een lokale, gecontroleerde herkomst. Het is duidelijk: hun liefde voor suikerbakkerij nemen ze ernstig.

Snoepjes maken met smaak en kleur

Aan het begin van het proces zie je alleen borrelende potten vol suiker, een regenboog aan kleuren in flesjes en een waaier aan aroma's van fruit, planten en specerijen.  Na het koken rekt, kneedt, plet en spint het kleine team van Papabubble het suikergoed tot dunne slangetjes, om uiteindelijk de afgekoelde en verharde suikermassa op de juiste grootte te versnijden.  Deze originele snoepjes in de vorm van 'rock'-bonbons, berlingots en lolly's zien er veelbelovend lekker uit!  De klassieke smaken van viooltjes, bergamot, anijs en zoethout maken regelmatig plaats voor recepten met seizoensfruit, maar ook voor originele smaken zoals pikante kaneel, piña colada, roos-lychee en meer.

Je zou voor minder altijd braaf zijn!

PS:  Papabubble biedt ook personaliseerbare snoepjes aan voor elke gelegenheid (huwelijk, doopsel, geboorte, verjaardag ...).