Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Pizza bianca met tijgeraubergine, bufala en poeder van zwarte olijven
20 Okt 2020
Ingrediënten :
- 1 pizzadeeg
- 3 el olijfolie + 1 el extra
- 1 gul snufje knoflookpoeder
- 1 bokaal zwarte olijven
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 schaaltje viooltjes
- 2 tijgeraubergines
- Verse basilicum
- Peper en fleur de sel
Bereiding van de recept :
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Hak de zwarte olijven fijn en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Zet de plaat ongeveer 30 minuten in de oven en roer de olijven om de 10 minuten om.
- Neem de plaat uit de oven en laat afkoelen.
- Verwarm de oven tot 180 °C.
- Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Bestrijk het deeg met 3 el olijfolie en zet het 8 minuten in de oven.
- Was de aubergines en snij ze in schijven.
- Verwarm 1 el olijfolie in een pan.
- Bak de aubergineschijven met de knoflook in de pan. Zet ze vervolgens opzij.
- Neem de pizza bianca uit de oven en leg de aubergineschijven erop.
- Werk af met de buffelmozzarella, het poeder van zwarte olijven, de viooltjes en de verse basilicum. Breng op smaak met peper en fleur de sel.
- Smakelijk!
Recept van Potimanon - www.potimanon.com