Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Zeebaars in zoutkorst
14 Sep 2020
Ingrediënten voor 2 personen
- Hele zeebaars (schoongemaakt, kieuwen verwijderd) (1 kg)
- Grof zeezout (grijs zout uit Guérande) (2,5 kg)
- Water (20 cl
- Olijfolie (10 cl)
- Tijm (6 tot 7 takjes)
- Peper
- Seizoensgroenten
Bereiding
- Voor de zoutkorst: giet het zeezout in een grote kom, voeg een beetje water toe en meng met de hand.
- Kruid de binnenkant van de zeebaars met peper en stop er de takjes tijm in.
- Bedek de bakplaat met de mengeling van grof zeezout, ongeveer 1 cm dik.
- Leg de zeebaars erop, zorg dat hij mooi plat ligt en bedek hem volledig met de rest van het zout. Druk het zout goed aan om de vis hermetisch af te sluiten.
- Zet in de oven op 180 °C en tel 2 minuten kooktijd per 100 g, ofwel 20 minuten voor 1 kg.
- Haal de vis uit de oven en laat 5 minuten rusten.
- Breek de zoutkorst, ontvel en fileer de baars. Serveer de filets meteen op een bord met enkele seizoensgroenten.
- Breng de zeebaars eventueel op smaak met kwaliteitsvolle olijfolie en peper.
Smakelijk !