De ingrediënten voor uw pizza : 

  • Geraspte mozzarella bio Querceta (De boerderij in Puglia waar deze mozzarella wordt gemaakt, werkt volledig biologisch.)
  • Gekookte ham Rob (Onze charcutiers voegen geen nitrietzout toe tijdens de ambachtelijke bereiding van deze Ardense ham.)
  • Paarse artisjokharten Frantoi Cutrera (Deze Siciliaanse zongerijpte groenten worden bewaard in olijfolie die al meermaals in de prijzen is gevallen.)
  • Caponata van aubergines Frantoi Cutrera (Deze Siciliaanse zongerijpte groenten worden bewaard in olijfolie die al meermaals in de prijzen is gevallen.)
  • Olijfolie Tenuta Venterra met pittige of milde chilipepers(De Spaanse pepers worden tegelijk met de olijven geperst, wat deze biologische smaakmakers met extra vierge olijfolie een superieure kwaliteit oplevert.)
  • Basilicum uit stadsboerderij Bigh (Deze basilicum wordt elke ochtend in Anderlecht geplukt. De blaadjes worden dus niet in de koelkast bewaard, waardoor ze knapperig blijven en lekker vers smaken. Van een korte keten gesproken!)
  • Pizzadeeg bio Rusticana (Ambachtelijk, met de hand gekneed deeg dat 72 uur gerezen heeft en voorgebakken is op een houtvuur)
  • Stracciatella di burrata Artigiana (Deze zachte burrata met romige vezels wordt gemaakt van hoevemelk uit de regio Murgia in Puglia.)
  • Pizzakruidenmengeling van Le Comptoir des Epices (Anne en Jean-Vincent Vériter stelden deze subtiele, geurige Italiaanse kruidenmengeling samen in hun atelier in Stembert.)
  • Kalamata-olijven in Kalios-olijfolie (De koningin van de Griekse olijven, vooral bekend om haar stevige vruchtvlees en onvergelijkbare smaak.)
  • Tomatencoulis natuur of pikant La Motticella Passati natuur of Passati piccanti (Deze tomaten uit Puglia worden geplukt wanneer ze perfect rijp zijn en met de hand gepeld.)

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C;
  2. Spreid de tomatencoulis uit over het pizzadeeg en strooi er geraspte mozzarella over;
  3. Schik vervolgens uw favoriete ingrediënten (groenten en/of vlees) op de pizza en strooi er pizzakruiden over;
  4. Zet 8 tot 10 minuten in de oven (afhankelijk van de hoeveelheid ingrediënten);
  5. Haal de pizza uit de oven en leg er de stracciatella (op kamertemperatuur!) en basilicum op;
  6. Zet olijfolie op tafel, zodat iedereen naar smaak olie over zijn pizza kan sprenkelen!