Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Suprême van parelhoen, boter Café de Paris, asperges
Equipment
- 1 Vacumeertoestel
- 1 sous-vide apparaat, zoals Anova
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de suprême van parelhoen
- 2 suprêmes van parelhoen
- Peper en zout
- 1 snufje gerookt paprikapoeder
- 2 klontjes boter
Voor de boter Café de Paris
- 100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 2 el sjalot, heel fijngehakt
- 1 teentje look, geperst
- 3 ansjovisfilets, fijngehakt
- 1 tl citroensap
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl kerriepoeder (Ik gebruikte Vadouvan kerrie)
- 1/2 tl paprikapoeder (gewoon of mild, niet gerookt)
- 1 tl zout
- 2 tl dragon, fijngehakt
- 2 tl peterselie, fijngehakt
Voor de asperges
- 1 bundel witte asperges
- 1 bundel groene asperges
- 1 bundel korenaarasperges
- 1 pakje mini bio groene asperges
- 1 klont boter Peper en zout
Voor de afwerking
- Eetbare bloemen, Oost-Indische kers,…
- Gepofte quinoa
Bereiding
Voor de suprême van parelhoen
Verwarm je sous-vide toestel tot 65° C. Kruid de suprêmes van parelhoen met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Seal de suprêmes met een klontje boter in een vacuümmachine en laat zakken in het warmwaterbad. Kook gedurende 55 min op 65° C. Haal de filets daarna uit de bak en bak kort aan tot het vel mooi krokant is.
Voor de boter Café de Paris
Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een egale massa. Leg de boter op huishoudfolie en vorm grof tot een blok van 20 cm. Rol op en draai de uiteinden stevig vast. Terwijl je de uiteinden vastdraait, zal de boter zich vormen tot een nette, stevige blok. Knoop de uiteinden indien nodig om de vorm te behouden. Koel gedurende 3 uur of tot de boter stevig is. Snijd voor gebruik de boter in plakken van 0,7 cm en laat ze zacht worden op kamertemperatuur (zodat ze gemakkelijker smelten). Restjes bewaren in de koelkast tot 3 dagen of 2 maanden in de diepvries (snijd ze voor voor gebruiksgemak).
Voor de asperges
Schil de witte en groene asperges. Zet beide op in koud gezouten water, breng aan de kook en laat 4 min doorkoken. Haal de asperges uit het kookwater en laat ze schrikken in ijswater. Smelt een flinke klont boter in een pan en stoof er de witte, groene en korenaarasperges kort in aan. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en meng er nu de mini bio groene asperges onder.
Afwerking
Schik alles op warme borden zoals op de foto en serveer meteen.