Ingrediënten (voor 4 personen)

  • - 4 gele haantjes
  • - Peper en zout
  • - 1 flesje trappistenbier
  • - 100g morieltjes gedroogd
  • - 200ml bruine fond
  • - 100g spekreepjes
  • - Takje tijm, blaadje laurier
  • - 2 sneetjes wit brood
  •  - 1 ui
  • - 100g boter
  • - Scheut Cognac

Bereiding

  • 1. Kruid de haantjes van binnen en buiten met peper en zout. Kleur ze aan in wat boter en doe ze in een oven van 200°C gedurende 40 minuten. Bedruip ze regelmatig met wat koud water voor een krokante korst.
  • 2. Doe de gedroogde morieljes in een scheut cognac met wat water.
  • 3. Doe in een sauspannetje wat boter en doe er de versnipperde ui in en de spekreepjes. Blus met de trappist en laat even inkoken. Voeg nu de bruine fond toe en de tijm en laurier. Laat verder inkoken tot sausdikte en werk af met wat broodcroutons die aangebakken zijn in wat boter.
  • 4. Serveer met een gekookte aardappel of wat frietjes.

Recept van 2belgianfoodies