Elk najaar lokt ons oog voor kwaliteitsvol wild de liefhebbers van lekker vlees. Zeker omdat er keuze te over is in ons uitgebreide assortiment afkomstig van de Belgische en Luxemburgse jacht. Hert, hinde, ree, everzwijn, haas, fazant, wilde eend, ... Zowel groot als klein wild spelen een hoofdrol in onze afdeling.

Waar halen onze artisanale beenhouwers vlees van een dergelijke hoge kwaliteit? Bij Le Gibier d’Ardennes in het hartje van de Belgische Ardennen.
Dit bedrijf dat op ambachtelijke wijze werkt om een uitzonderlijk product af te leveren, bezit het BRC-label (British Retail Consortium). Dit is de meest courante norm op de Belgische, Nederlandse en Engelse markten. Dit label stelt de kwaliteit voorop in alle stadia van de productie, controle en commercialisering. Naleving van de koudeketen, veterinaire deskundigheid en traceerbaarheid van het product van de jacht tot bij de consument zijn de beste garanties om de authentieke smaken van onze bosrijke streken bij u op het bord te brengen.

Volgen we het parcours van het wild tot bij u ... Op het einde van het voorjaar worden contracten gesloten met verschillende Belgische jachtverenigingen.
Van september tot eind oktober worden dan bij valavond de producten van de jacht verzameld in de Ardense en Luxemburgse bossen. Het wild wordt geïdentificeerd, gemarkeerd en onderworpen aan veterinaire keuringen. In het verwerkingsatelier wordt het wild gevild, schoongemaakt, versneden en verpakt door een team van beenhouwers. De koudeketen wordt tijdens de hele duur van de productie gerespecteerd en alles wordt in het werk gesteld om het vlees zo snel mogelijk te leveren.

“Een vers product, rechtstreeks uit het bos op uw bord! “, dat is het motto van Le Gibier d’Ardennes… Een formule die onze meester-beenhouwer Jérôme Rayet en zijn team zeer graag overnemen.


De kalender van het Ardense wild

vantot 
Hert / hinde 1 oktober 31 december
Everzwijn 1 augustus 31 december
Hertenkalf 1 augustus 30 november
Fazantenhaan 1 oktober 31 januari
Fazantenhen 1 oktober 31 december
Patrijs 1 september 30 november
Wilde eend 6 augustus 5 januari
Haas  1 oktober 31 december