Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Destrooper
Kletskoppen - 75 g
Over Kletskoppen - 75 g
De kletskop wordt bereid volgens een regionaal recept. Het is een flinterdun, knapperig, zoet koekje met gemalen cashewnoten. Het koekje zou in de 17de eeuw ontstaan zijn en heette toen ‘kanteling’, vermoedelijk een verwijzing naar het uitzicht van het fijne, krokante koekje. Kletskoppen worden gemaakt van suiker, eieren, gemalen cashewnoten en boter. Wanneer het koekje net uit de oven komt, is het nog slap en plooibaar, pas bij afkoeling wordt het knapperig en hard. Waar de kletskoppen juist ontstaan zijn – in Brugge of in Veurne – is nog altijd een bron van twist tussen beide steden. In Brugge spreekt men over ‘dentelles de Bruges’, in Veurne heeft men het over ‘kletskoppen’ (letterlijk: kaalhoofdigen). Al beweren sommigen dat een bakker die zijn opleiding in Brugge genoot, het recept meenam om het in Veurne te maken...
Ingrediënten>
Bruine suiker, TARWEbloem, boter (15%) (MELK), CASHEW NOTEN (6%), zeezout.
Allergenen>
Gluten, Melk / lactose, Noten
Elementen |
Waarde voor 100 g |
---|---|
Energie in Kcal | 461 kcal |
Energie in KJ | 1930 kj |
Vetten | 15 g |
waarvan verzadigde vetten | 7,8 g |
Koolhydraten | 74 g |
waarvan suikers | 52 g |
Proteïnes | 5,8 g |
Zout | 0,58 g |
Land van oorsprong | België |
Producent | Biscuiterie Jules Destrooper - Gravestraat 5 - 8647 LO |