Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Destrooper
Amandelbrood - 75 g
Over Amandelbrood - 75 g
Dit delicate koekje gemaakt met echte boter, kandijsuiker en rijpe zachte amandelen uit Valencia lag in 1886 aan de basis van Biscuiterie Jules Destrooper. Oorspronkelijk diende het koekje als relatiegeschenk voor de klanten van Jules Destrooper, die handelaar was in koloniale waren. Het koekje viel danig in de smaak en al snel kwamen de eerste bestellingen binnen. Amandelbrood, volgens de ‘Academie voor de Streekgebonden Gastronomie’ een specialiteit van zowel Brussel, Veurne als Lo-Reninge, is nauw verwant aan speculaas. Beide koekjes worden daardoor in receptenboeken vaak door elkaar gehaald. De reden hiervoor is duidelijk: de koekjes delen heel wat gemeenschappelijke ingrediënten. Zo worden beide gemaakt met donkere suiker en een mengsel van gemalen muskaat, kaneel, koriander, gemberpoeder en kruidnagel, de Traditionele koekkruiden. Het geheeld vormt een taai koekdeeg dat op een koele plaats moet overnachten. ’s Anderendaags wordt het deeg in flinterdunne plakjes gesneden en op een bakplaat gelegd om af te bakken.
Ingrediënten>
TARWEbloem, bruine suiker, boter (13%) (melk), AMANDELEN (10%), zeezout, rijsmiddel: natriumbicarbonaat.
Allergenen>
Gluten, Melk / lactose, Noten
Elementen |
Waarde voor 100 g |
---|---|
Energie in Kcal | 454 kcal |
Energie in KJ | 1901 kj |
Vetten | 14,9 g |
waarvan verzadigde vetten | 7,3 g |
Koolhydraten | 71,5 g |
waarvan suikers | 36 g |
Proteïnes | 6,9 g |
Vezels | 36 g |
Zout | 1 g |
Land van oorsprong | België |
Producent | Biscuiterie Jules Destrooper - Gravestraat 5 - 8647 LO - België |