Destrooper

Amandelbrood - 100 g

Belgisch

€ 2,68

35,73 / kilo

Over Amandelbrood - 100 g

Dit delicate koekje gemaakt met echte boter, kandijsuiker en rijpe zachte amandelen uit Valencia lag in 1886 aan de basis van Biscuiterie Jules Destrooper. Oorspronkelijk diende het koekje als relatiegeschenk voor de klanten van Jules Destrooper, die handelaar was in koloniale waren. Het koekje viel danig in de smaak en al snel kwamen de eerste bestellingen binnen. Amandelbrood, volgens de ‘Academie voor de Streekgebonden Gastronomie’ een specialiteit van zowel Brussel, Veurne als Lo-Reninge, is nauw verwant aan speculaas. Beide koekjes worden daardoor in receptenboeken vaak door elkaar gehaald. De reden hiervoor is duidelijk: de koekjes delen heel wat gemeenschappelijke ingrediënten. Zo worden beide gemaakt met donkere suiker en een mengsel van gemalen muskaat, kaneel, koriander, gemberpoeder en kruidnagel, de Traditionele koekkruiden. Het geheeld vormt een taai koekdeeg dat op een koele plaats moet overnachten. ’s Anderendaags wordt het deeg in flinterdunne plakjes gesneden en op een bakplaat gelegd om af te bakken.

Ingrediënten

TARWEbloem, bruine suiker, boter (13%) (melk), AMANDELEN (10%), zeezout, rijsmiddel: natriumbicarbonaat. Kan ook sporen van soja, eieren en andere note bevatten.

Allergenen

Gluten, Melk / lactose, Noten

Elementen

Waarde voor 100 g

Energie in Kcal 454 kcal
Energie in KJ 1901 kj
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetten 7,3 g
Koolhydraten 72 g
waarvan suikers 36 g
Proteïnes 6,9 g
Zout 1 g
Land van oorsprong België
Producent Biscuiterie Jules Destrooper - Gravestraat 5 - 8647 LO - België