De zomervakantie is voorbij, je kinderen slijten hun dagen opnieuw op de schoolbanken en jij staat 's ochtends weer paraat om brooddozen te vullen en tussendoortjes in schooltassen te stoppen. Geen inspiratie? Met deze ideetjes maak je het jezelf heel wat makkelijker!


Snel, snel: een energieboost om 10 uur!

Voor kinderen is het tienuurtje een erg belangrijke bron van energie. Tussen het ontbijt en de lunch moeten ze namelijk even kracht opdoen. Steeds meer scholen vragen de ouders om hun kinderen een gezond tussendoortje mee te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van vers fruit? Het appelen- en perenseizoen staat voor de deur, maar ook druiven, walnoten en hazelnoten zijn een uitstekende energiebron voor groot en klein. Het hoofd van onze fruit- en groenteafdeling geeft zijn kinderen bijvoorbeeld de volgende tussendoortjes mee:

  • een pirouette-appel
  • een conferencepeer
  • sultanadruiven

Hebben je kinderen meer zin in exotisch fruit? Kies dan een van deze leuke fruitflesjes. De vruchtenmoes van Vitabio is verkrijgbaar in verschillende smaken en bevat acerola voor wat extra pit. 100% fruit, geen verborgen ingrediënten! Je kinderen zullen er weg van zijn ... en jij vast ook!

Met koekjes als tussendoortje maak je een kind altijd blij. Koppel dus het lekkere aan het gezonde met deze rijstwafels met chocolade van 'Good Goût Kidz'. Dit handige formaat (4 miniwafels per zakje) past moeiteloos in elke schooltas.

Liever geen chocolade? Kies dan de Sablés de l'Abbaye. Deze traditionele zandkoekjes worden nog steeds volgens het originele recept van Georges Lautour uit 1914 gebakken. Bovendien past deze typisch Normandische snack perfect in een koekjesdoosje!

Knorrende maag? Aan tafel!

Hoe stel je een evenwichtige lunch samen voor in de brooddoos van je kind?

  • Trage suikers in vers bruin brood met een knapperige korst. De bakkers van Rob bakken de hele dag lang vers brood. Elk brood wordt gebakken met passie en zuivere ambachtelijke bloem van Moulins Bodson. Deze bloem zonder additieven of resten van pesticiden maakt het bedrijf speciaal voor Rob!  
  • Eiwitten: Onze ham zonder nitrieten wordt door onze eigen charcutiers bereid met zout uit Guérande. Heel lekker op een boterham, als rolletje of in vierkantjes gesneden. Naast ham bieden we bij Rob natuurlijk ook heel wat andere soorten huisbereide charcuterie aan. Geef je liever geen vlees mee? Dan raadt onze zuivelexpert je de jonge gouda van Rob aan. Op een boterham of in blokjes is deze verfijnde kaas met zijn subtiele smaak gegarandeerd een voltreffer. Heb je er trouwens al aan gedacht eieren mee te geven? Een hardgekookt ei of een omeletrolletje is erg leuk bij de lunch en eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten. 
  • Denk tot slot ook aan groenten. Miniworteltjes, snoepkomkommertjes of kerstomaatjes: keuze genoeg aan groentjes die in de brooddoos passen! Het hoofd van onze fruit- en groenteafdeling raadt in het bijzonder honingtomaatjes aan. Kinderen smullen ervan omdat ze van nature zoeter zijn dan andere tomaten. Wedden dat je kinderen er niet genoeg van krijgen? Als je kinderen niet van tomaten houden, kun je ze ook snoepkomkommertjes meegeven. Die hebben meer smaak en bevatten minder pitten dan de grotere variant. En door hun kleine formaat vinden ook jonge kinderen deze komkommertjes leuk om te eten.

Een zoet tussendoortje

Het is bewezen dat een vieruurtje goed is voor de gezondheid. Met dit tussendoortje kunnen kinderen zich ontspannen na een drukke schooldag, krijgen ze niet plotseling zin in snoep en blijft hun energieniveau op peil tot je 's avonds aan tafel gaat. Deze tussendoortjes vallen zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak.

Trakteer je kinderen op een stukje nostalgie uit je eigen kindertijd met authentieke wafeltjes van La Dunkerquoise. Deze dunne wafeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken: zuivere boter, chocolade en gezouten boterkaramel voor de kinderen, en voor de ouders zijn er ook wafeltjes met rum of earl-greythee.

Zin in een koekje waar je spontaan van wegdroomt? Kies dan deze 'Feuilles d'Erable', koekjes in de vorm van een esdoornblad met een vulling van ahornsiroop. Je waant je meteen in Canada ... echt comfort food. Doop ze in een glas melk of een kopje thee om de ervaring compleet te maken!

Een leuke tip: maak zelf eens een vieruurtje, samen met je kinderen. Met een bakmix van Marlette, bijvoorbeeld. Voor een zachte cake, madeleines, pannenkoeken of muffins hoef je alleen nog de verse ingrediënten (boter, melk enz.) toe te voegen. Laat je kind de ingrediënten mengen, zet het baksel in de oven en klaar. Plezier gegarandeerd met dit zelfgemaakte lekkers!


We wensen iedereen veel succes in het nieuwe schooljaar!