De bakkerij van Rob is niet zomaar een winkel of brooddepot, maar een echte werkplaats met gepassioneerde bakkers. En het brood dat ze bij het krieken van de dag bakken, smaakt net zo lekker als vroeger...


EEN WARME BAKKER IN DE WINKEL

Sinds 2007 heeft Rob een authentieke bakkerij waar onze ambachtelijke bakkers instaan voor het volledige bakproces van de broden.

Zeer vroeg in de ochtend (tussen 2 en 4 uur 's morgens al!) gaat ons team aan de slag.   Omdat de bakkerij uitkijkt op de winkel, kunnen de klanten hen de hele ochtend aan het werk zien terwijl ze de broden bakken.

De 50 verschillende soorten broden die ze bereiden, worden regelmatig in de rekken gelegd.  Stokbroden worden de hele dag door gebakken. U kunt dus op elk moment van de dag een kraakvers stokbrood kopen!

AAN DE BASIS: BLOEM VAN UITZONDERLIJKE KWALITEIT                                                    

Rob werkt met bloem van Moulins Bodson.  Deze partner uit Haspengouw ontwikkelt sinds vele jaren speciaal voor Rob een uitzonderlijke bloem: ambachtelijk, puur, zonder additieven of sporen van pesticiden.

Het graan wordt niet geoogst voordat het op zijn best is. Hierdoor blijven de smaak en eiwitten beter behouden en blijft de bloem ook zeer lang goed.

Die zit trouwens boordevol vezels, is arm aan vetten en bevat organisch selenium dat volledig door het lichaam wordt opgenomen.

Dankzij deze echt 'gezonde' bloem is de kwaliteit van onze broden onvergelijkbaar: knapperig vanbuiten, heerlijk zacht vanbinnen én met de smaak van weleer. 

ONS GEHEIM?  DE TIJD NEMEN … EN EEN GOEDE DOSIS PASSIE                                  

Zodra men de juiste bloem heeft gekozen, moet men het deeg kneden. Het mag niet te droog maar ook niet te nat zijn, dat is de kunst. Daarna maakt men een mooie vorm en laat men het deeg lang genoeg rijzen.  Dan mag het brood in de oven. De juiste baktijd nauwlettend in het oog houden is cruciaal, zonder overhaast te werk te gaan!

Wij gebruiken keukengerei dat modern is maar tegelijk het product respecteert, zoals een klassieke langzame kneedmachine.

Bij ons gebeurt alles met fingerspitzengefühl, passie en geduld, omdat we elke dag het lekkerste brood willen bereiden.

Onze bakkers zijn veeleisend: ze passen zelfs het recept aan het weer buiten aan.

VAN GRAANKORREL TOT BROOD                                             

Elk broodrecept wordt bereid volgens nauwkeurige procedures die onze teams hebben verfijnd en al vele jaren in de vingers hebben. 

De precieze traceerbaarheid van 'graankorrel tot brood' staat ook in de lijst met strenge eisen die Rob bij de bereiding van al zijn broden stelt.

Dit zorgt voor een sterk vertrouwen in onze partners; een vertrouwen dat we graag aan onze klanten doorgeven.

UITGEBREIDE KEUZE AAN BRODEN VAN HOGE KWALITEIT                                                         

Julie Van Melle, productmanager op de afdeling bakkerij en banketbakkerij, werkt samen met Thierry Jourdevant en Yves Libion om u 50 heerlijke Rob recepten voor te schotelen, zoals:

  • wit, bruin of meergranenbrood in diverse groottes;
  • herbakken brood met een extra krokante korst;
  • het brood '16' met 'goudkleurige' bloem van Moulins Bodson waarvan het deeg 16 uur heeft gerezen;
  • houthakkersbrood met zuurdesem, boordevol smaak en voedingsstoffen;
  • klassieke of meergranenstokbroden die de hele dag door worden gebakken om onze klanten te plezieren met een kraakvers stokbrood;
  • gewone ciabatta of ciabatta met olijven, extra vergine olijfolie en mediterrane kruiden;
  • broden voor bijzondere gelegenheden: brood in de vorm van de paashaas of een dennenboom,  een cougnou, sinterklaasbrood ...

ciabattas met olijven


Behalve deze 'Baked by Rob' broden zijn op onze bakkersafdeling ook zo'n 20 tot 30 producten van externe, vertrouwde partners te vinden. Specialisten die we zorgvuldig hebben uitgekozen voor hun smaakvolle producten van hoge kwaliteit.

Glutenvrije broden, grote ronde broden, krenten- of suikerbroden, koffiekoeken, hamburgerbroodjes, zuurdesembroden, sandwiches, notenbroden …: Rob staat bekend om zijn uitgebreide aanbod en dat willen we graag zo houden!


Ontdek het aanbod in de e-shop


Terwijl u het volledige assortiment elke dag in de winkel vindt, is het aanbod in onze e-shop beperkter. We willen u namelijk een optimale versheid garanderen, wat niet altijd mogelijk is voor leveringen aan huis.