Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Eendenborst met rode biet, uien en spelt
11 Sep 2019
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 eendenborsten
- 2 rode bieten
- 8 sjalotten
- 150 g spelt
- 'Sweet pepper'-peper
- Zout
- Peper
- 2 dl eendenfond
- Enkele jonge scheutjes
Bereiding :
- Was de rode bieten en kook ze in hun geheel ongeveer 2,5 uur lang in een grote pot gezouten water. Schil ze en mix ze. Proef en kruid bij indien nodig.
- Kook de spelt in gezouten water. Giet af en verwarm de spelt opnieuw met een klontje boter erbij. Proef en kruid bij indien nodig.
- Kruid de eendenborsten met zout, peper en sweet pepper en bak ze op de velkant in de pan. Snij de sjalotten in twee en voeg ze in de pan zodra er een beetje vet vrijgekomen is. Draai de eendenborsten na ongeveer 6 minuten om en laat ze nog 2 tot 3 minuten garen.
- Giet eventueel wat warme eendenfond op de borden en schik er de eendenborsten op. Garneer met jonge scheutjes.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting