Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 eendenborsten
  • 2 rode bieten
  • 8 sjalotten
  • 150 g spelt
  • 'Sweet pepper'-peper
  • Zout
  • Peper
  • 2 dl eendenfond
  • Enkele jonge scheutjes

Bereiding :

  1. Was de rode bieten en kook ze in hun geheel ongeveer 2,5 uur lang in een grote pot gezouten water. Schil ze en mix ze. Proef en kruid bij indien nodig.
  2. Kook de spelt in gezouten water. Giet af en verwarm de spelt opnieuw met een klontje boter erbij. Proef en kruid bij indien nodig.
  3. Kruid de eendenborsten met zout, peper en sweet pepper en bak ze op de velkant in de pan. Snij de sjalotten in twee en voeg ze in de pan zodra er een beetje vet vrijgekomen is. Draai de eendenborsten na ongeveer 6 minuten om en laat ze nog 2 tot 3 minuten garen.
  4. Giet eventueel wat warme eendenfond op de borden en schik er de eendenborsten op. Garneer met jonge scheutjes.