Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Hindefilet met 6 soorten peper
20 Sep 2018
Ingrediënten (per persoon)
- 200 g filet pur van hinde
- 1 sjalot
- 1 dl rode wijn
- Mengeling van zes soorten peper
- Veenbessen
- Enkele bladeren boerenkool
- 1 Cox-appel
- 1 witloofstronkje
- Butternut
- Knolselderij
- Geklaarde boter
- Zout, peper
Bereiding
- Voor de saus: snijd de sjalot fijn en fruit hem in een beetje geklaarde boter. Voeg de rode wijn toe en reduceer tot de helft.
- Voeg daarna de wildfond toe en laat dit op een laag vuurtje koken. Kruid naar smaak aan het einde van de kooktijd.
- Kruid daarna de hindefilet met de mengeling van zes soorten peper en bak hem op een hoog vuur. Let erop dat de filet mooi roze blijft.
- Werk af met stukjes gebakken appel, veenbessen en de groenten (boerenkool, knolselderij ...). Smakelijk!