Ingrediënten (per persoon)

  • 200 g filet pur van hinde
  • 1 sjalot
  • 1 dl rode wijn
  • Mengeling van zes soorten peper
  • Veenbessen
  • Enkele bladeren boerenkool
  • 1 Cox-appel
  • 1 witloofstronkje
  • Butternut
  • Knolselderij
  • Geklaarde boter
  • Zout, peper

Bereiding

  1. Voor de saus: snijd de sjalot fijn en fruit hem in een beetje geklaarde boter. Voeg de rode wijn toe en reduceer tot de helft. 
  2. Voeg daarna de wildfond toe en laat dit op een laag vuurtje koken. Kruid naar smaak aan het einde van de kooktijd.
  3. Kruid daarna de hindefilet met de mengeling van zes soorten peper en bak hem op een hoog vuur. Let erop dat de filet mooi roze blijft.
  4. Werk af met stukjes gebakken appel, veenbessen en de groenten (boerenkool, knolselderij ...). Smakelijk!