Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

My name is Gil, Luis Gil.
Onder de naam Marinho maakt hij wijnen die we alleen maar als ‘uniek’ kunnen omschrijven. Zo uniek zelfs, dat Luis wat de keldermeesters van Rob The Cellar betreft een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan de wijnwereld.
EEN UNIEKE TASTING OP VRIJDAG 25 APRIL
We zouden u hier graag zijn verhaal vertellen, maar eigenlijk is er maar één manier om het écht te begrijpen: kom proeven. Pas dan ervaart u de eigenheid, gelaagdheid en energie van zijn creaties. En bij Rob The Cellar bieden we jou een unieke gelegenheid om Marinho te ontmoeten op vrijdag 25 april, van 17 tot 20 uur.
EEN SURFER WINEMAKER
Luis zwierf jarenlang door wijngaarden en kelders van andere wijnmakers. Daar vormde hij zijn eigen, glasheldere visie. In 2017 keerde hij terug naar zijn roots, nabij Peniche — het kuststadje ten noorden van Lisboa, wereldberoemd bij surfers vanwege de perfecte golven.
Zoals zovelen in deze regio groeide Luis op met een surfboard onder de arm. Hij leeft op het ritme van de oceaan, in harmonie met de natuur.
In de duinen rond Peniche vond hij de afgelopen jaren zo’n tiental kleine wijngaarden die hij nu liefdevol beheert. De meeste zijn beplant met stokoude wijnstokken, gemiddeld 50 tot 100 jaar oud, op kalkrijke bodems uit het Jura-tijdperk. De nabijheid van de oceaan zorgt voor een natuurlijke verkoeling en een trage, evenwichtige rijping van de druiven.
UNIEKE WIJNEN GEMAAKT MET PASSIE
Luis werkt volledig organisch, en alles gebeurt met de hand. In de kelder kiest hij voor natuurlijke materialen. Gisting en rijping vinden plaats in houten vaten of terracotta amforen. Hij gebruikt geen gekweekte gisten, enzymen of andere hulpstoffen.
De wijnen rijpen minimaal 22 maanden op vat. Daardoor kunnen ze op natuurlijke wijze klaren en stabiliseren, en worden ze gebotteld zonder toevoeging van sulfiet. Het recept klinkt eenvoudig, het resultaat is dat allesbehalve.
Voor Rob The Cellar, Marinho, een absolute buitencategorie.
Text by “The Portugal Collection”
TASTE & GREET op vrijdag 25 april, van 17 tot 20 uur. Ben jij er ook ? |