Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Antipasti, tapenades en andere pesto’s in de kijker!
Ons producthoofd Bastian Vanhamme heeft voor u een collectie samengesteld die uniek is in België en zelfs in Europa. Dankzij deze ongeveer 200 exquise artisanale producten proeft u het allerbeste dat Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Macedonië te bieden hebben. Deze veelal nieuwe producten zijn perfect om uw aperitief een originele twist te geven of uw huisbereide gerechten met een zuiders tintje af te werken. Misschien inspireren ze u wel om een nieuw recept te proberen?
DE PAPRIKA STEELT DE SHOW
De op beukenhout gegrilde piquillo’s van Rosara illustreren perfect de eeuwenoude vakkennis en de kwaliteit van deze traditie uit het Spaanse Baskenland. Met de hand geplukt, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen, op hout geroosterd ... Een echte delicatesse bij het aperitief, op een stukje toast met geitenkaas zoals Chavroux.
De paprikatapenades van Naoumidis worden gemaakt door een kleine Griekse producent die alleen producten van de allerhoogste kwaliteit kiest en die volledig bio werkt! Zowel warm als koud passen ze perfect bij uw gegrilde gerechten. Vergeet ze zeker niet bij de eerste barbecues!
De ajvar van Mama’s, bereid met paprika’s uit Strumica en gegrilde aubergines, is in Macedonië een van de vele authentieke recepten uit grootmoeders keuken. De saus, die bestaat in een zachte of pittige variant, smaakt hemels met Socca Chips uit Nice. Een tip: voeg deze ajvar toe aan uw bolognaisesaus voor een originele toets!
HET ASSORTIMENT VAN FRANTOI CUTRERA |
De Siciliaanse producent Salvatore kiest niet alleen zijn uitgelezen grondstoffen met veel zorg uit, hij gebruikt zijn meermaals door Marco Oreggia’s ‘Flos Olei’ bekroonde olijfoliën ook graag bij het bereiden van zijn antipasti. Caponata, artisjokharten, pesto met pistachenoten en amandelen, unieke bereidingen op basis van olijven ... Alles is pico bello! |