Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Brioche, kreeft, bloemen
10 Mar 2022
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de kreeftenboter:
- 1 kreeftenkop, in tweeën gesneden
- 250 g gezouten boter
- 4 takjes dragon
- 4 takjes lavas
- 1/2 bol knoflook, teentjes losgehaald en gepeld
Voor de kreeft:
- 200 g kreeft, gekookt
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
- 40 g zure room
- 20 g mayonaise
- 2 schijfjes jalapenos op het zuur, in brunoise gesneden
- 4 tl bieslook, fijngesneden
Voor de afwerking:
- 4 sneden briochebrood
- Enkele selderijblaadjes
- Enkele rode en blauwe bloemen
- 4 zure augurken
Bereiding
Voor de kreeftenboter:
Bak de kreeftenkophelften in een pan met een klontje boter met de schaalkant naar buiten. Voeg de dragon, de lavas en de knoflook toe. Voeg tot slot de rest van de boter toe en laat 30 min trekken. Zeef, vang de botersaus op en laat opstijven.
Voor de kreeft:
Snijd de kreeft in kleine stukjes tot een tartaar. Meng de tartaar met de peper, het zout, de zure room, de mayonaise, de jalapenos en de bieslook.
Voor de afwerking:
Bak de stukken brioche goudbruin in kreeftenboter.
Dresseer de kreeftentartaar op de brioche. Kruid met peper en zout en werk af met de selderijblaadjes, de bloemen en de augurken.