Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de kreeftenboter:

  • 1 kreeftenkop, in tweeën gesneden
  • 250 g gezouten boter
  • 4 takjes dragon
  • 4 takjes lavas
  • 1/2 bol knoflook, teentjes losgehaald en gepeld

Voor de kreeft:

  • 200 g kreeft, gekookt
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 40 g zure room
  • 20 g mayonaise
  • 2 schijfjes jalapenos op het zuur, in brunoise gesneden
  • 4 tl bieslook, fijngesneden

Voor de afwerking:

  • 4 sneden briochebrood
  • Enkele selderijblaadjes
  • Enkele rode en blauwe bloemen
  • 4 zure augurken

Bereiding

Voor de kreeftenboter:

Bak de kreeftenkophelften in een pan met een klontje boter met de schaalkant naar buiten. Voeg de dragon, de lavas en de knoflook toe. Voeg tot slot de rest van de boter toe en laat 30 min trekken. Zeef, vang de botersaus op en laat opstijven.

Voor de kreeft:

Snijd de kreeft in kleine stukjes tot een tartaar. Meng de tartaar met de peper, het zout, de zure room, de mayonaise, de jalapenos en de bieslook.

Voor de afwerking:

Bak de stukken brioche goudbruin in kreeftenboter.

Dresseer de kreeftentartaar op de brioche. Kruid met peper en zout en werk af met de selderijblaadjes, de bloemen en de augurken.


Recept van Hap & Tap