Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Gravad lax met rode biet
Ingrediënten (voor 10 personen)
- - 700 g zalmrug
- - 1 rauwe rode biet van ongeveer 200 g
- - 100 g grof zout uit Guérande
- - 50 g suiker
- - enkele gehakte takjes dille
- - 1 tl korianderzaad
- - 1 tl zwarte peper
- - 1 el Mac Khen-bessen of geraspte sinaasappelschil
- - 2 el gin of wodka
Bereiding
1. Schil de biet de dag ervoor en rasp hem met een grove rasp boven een kom. Voeg het zout, de suiker, de dille en de specerijen toe, giet de gin of wodka erbij en roer goed om. Leg de zalm in een schaal met een rand (er zal vocht uitkomen) en bedek de vis met het mengsel. Dek af met huishoudfolie en plaats 12 tot 48 uur in de koelkast (afhankelijk van hoe dik en groot de vis is).
2. Giet daarna het vocht weg en gooi ook het bietenmengsel weg. Wrijf nu met keukenpapier over de vis. Klaar! Je moet de gravad lax nu gewoon nog in dunne plakjes snijden en serveren op geroosterd volkorenbrood, met een mooi laagje zure room erop. Werk elke toast af met wat dille, roze peper en een straaltje limoen- of citroensap.
3. Je kunt de gravad lax ook serveren in een aardappelsalade of op grote, in de oven gebakken aardappelen in de schil (wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en bak een uur op 180 °C). Deze zalm is ook heel lekker met wat milde mosterd, kappertjes, mierikswortel en zelfs wasabi.
4. De gravad lax is enkele dagen tot zelfs een week in de koelkast te bewaren als je hem goed verpakt.
Recept van La Cuisine c'est Simple
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- magasin
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- kookatelier
- recette
- kreeft
- voorgerecht
- belgisch
- 2belgianfoodies
- boisson
- desserts
- vin rouges
- gin
- sake
- aperitief
- dessert
- simmental
- lunch
- charcuterie
- the original wine box by rob
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- kleine producenten
- zalm
- cupcakes
- pasta
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tasting
- tomaten
- japan