Ingrediënten (voor 8 personen)

  • - 125 g bloem
  • - 1/2 zakje bakpoeder
  • - 25 g geraspte kaas
  • - 1 ei
  • - 200 ml melk
  • - 50 g boter (en een beetje extra om het wafelijzer in te vetten)
  • - 100 ml vloeibare volle room
  • - 1 ruime theelepel wasabipasta
  • - verse dille
  • - 1 potje zalmkuit
  • - 4 sneetjes gerookte zalm

Bereiding

1. Meng de bloem in een mengkom met het bakpoeder, de geraspte kaas, het ei, de melk, de gesmolten boter en 3 fijngehakte takjes dille. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

2. Klop de room en wasabipasta samen op tot slagroom. Doe dat mengsel in een spuitzak en leg koel weg.

3. Bak de wafels in een wafelijzer (ong. 5 min. op hoge temperatuur, draai na de helft van de tijd om als dat mogelijk is met je toestel). Vet het wafelijzer voor elke wafel in met boter. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

4. Snij de wafels in vierkantjes. Garneer elk miniwafeltje met een beetje gerookte zalm, wasabislagroom, zalmkuit en dille.


Recept van Stoemp it Up