Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Brusselse forel en risotto van aardappelen met zwarte sjalot
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 forel van ongeveer 750 g
- 40 g pasta van zwarte sjalotten
- 2 gekonfijte zwarte sjalotten
- 400 g Charlotte-aardappelen
- 1 sjalot
- 1 scheutje olijfolie
- 600 g kippenbouillon
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 klontje boter
- Erwtenscheuten
Bereiding
- Verwijder de graten en het vel van de forel. Snij elke filet in twee.
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Spoel met schoon water.
- Fruit de fijngehakte sjalot in de olijfolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 3 tot 4 minuten. Voeg de pasta van zwarte sjalotten en de in grote stukken gesneden zwarte sjalotten toe. Giet er beetje bij beetje de kippenbouillon bij en roer regelmatig. Doe er aan het eind de Parmezaanse kaas en een klontje boter bij.
- Bak de forellen 2 tot 3 minuten aan elke kant in een koekenpan, met een scheutje olijfolie. Kruid naar smaak.
- Schep de risotto van aardappelen en de forelfilets op borden. Werk af met de erwtenscheuten en dien meteen op.
Smakelijk!
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- magasin
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- kookatelier
- recette
- kreeft
- voorgerecht
- belgisch
- 2belgianfoodies
- boisson
- desserts
- vin rouges
- gin
- sake
- aperitief
- dessert
- simmental
- lunch
- charcuterie
- the original wine box by rob
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- kleine producenten
- zalm
- cupcakes
- pasta
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tasting
- tomaten
- japan