Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 forel van ongeveer 750 g
  • 40 g pasta van zwarte sjalotten
  • 2 gekonfijte zwarte sjalotten
  • 400 g Charlotte-aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 scheutje olijfolie
  • 600 g kippenbouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter
  • Erwtenscheuten

Bereiding

  1. Verwijder de graten en het vel van de forel. Snij elke filet in twee.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Spoel met schoon water.
  3. Fruit de fijngehakte sjalot in de olijfolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 3 tot 4 minuten. Voeg de pasta van zwarte sjalotten en de in grote stukken gesneden zwarte sjalotten toe. Giet er beetje bij beetje de kippenbouillon bij en roer regelmatig. Doe er aan het eind de Parmezaanse kaas en een klontje boter bij.
  4. Bak de forellen 2 tot 3 minuten aan elke kant in een koekenpan, met een scheutje olijfolie. Kruid naar smaak.
  5. Schep de risotto van aardappelen en de forelfilets op borden. Werk af met de erwtenscheuten en dien meteen op.

Smakelijk!