Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Taartje met bospaddenstoelen, burrata, za'atar en Oost-Indische kers
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 g bospaddenstoelen (cantharellen, hoorn des overvloeds, gele stekelzwam …)
- 1 sjalot
- 4 vellen filodeeg
- 1 burrata
- 1 bosje platte peterselie
- 2 dl olijfolie
- Zout
- Peper
- Za'atar
- 30 g boter
- Bloemen van Oost-Indische kers
Bereiding
- Borstel de paddenstoelen goed schoon en snij ze in stukjes.
- Pel de sjalot en snipper hem fijn.
- Bak de paddenstoelen op een hoog vuur in een beetje olijfolie. Doe er de sjalot en een klontje boter bij. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij het filodeeg in stukken en bak die 4 tot 5 minuten op 180 °C in een uitsteekvormpje.
- Spoel de platte peterselie en snij ze in stukken. Mix met de rest van de olijfolie. Kruid naar smaak.
- Schep de paddenstoelen op het filodeeg. Werk af met de burrata, een scheutje peterselieolie, de za'atar en enkele bloemen van Oost-Indische kers.
Smakelijk!
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- sake
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan