Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g bospaddenstoelen (cantharellen, hoorn des overvloeds, gele stekelzwam …)
  • 1 sjalot
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 burrata
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 dl olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Za'atar
  • 30 g boter
  • Bloemen van Oost-Indische kers

Bereiding

  1. Borstel de paddenstoelen goed schoon en snij ze in stukjes.
  2. Pel de sjalot en snipper hem fijn.
  3. Bak de paddenstoelen op een hoog vuur in een beetje olijfolie. Doe er de sjalot en een klontje boter bij. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij het filodeeg in stukken en bak die 4 tot 5 minuten op 180 °C in een uitsteekvormpje.
  5. Spoel de platte peterselie en snij ze in stukken. Mix met de rest van de olijfolie. Kruid naar smaak.
  6. Schep de paddenstoelen op het filodeeg. Werk af met de burrata, een scheutje peterselieolie, de za'atar en enkele bloemen van Oost-Indische kers.

Smakelijk!