Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de meringue

  • 50 g eiwit
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 50 g bloemsuiker

Voor de citroencrème

  • 40 g citroensap
  • 60 g suiker
  • 2 eieren
  • 50 g boter

Voor de sudachislagroom

  • 150 g room
  • 10 g bloemsuiker
  • De schil van een sudachi

Bereiding

Voor de meringue

  1. Klop het eiwit op met de kristalsuiker.
  2. Voeg de poedersuiker met de hand toe wanneer het eiwit stevig is.
  3. Spuit met een spuitzak op een bakplaat en laat 2 uur drogen in de oven op 85 °C.

Voor de citroencrème

  1. Kook het citroensap met de helft van de suiker.
  2. Klop de eieren los met de andere helft van de suiker.
  3. Voeg de eieren toe aan het citroensap en verwarm op laag vuur tot de ruban heel zachtjes kookt.
  4. Neem van het vuur en doe er de boter in blokjes bij.
  5. Zet in de koelkast.

Voor de slagroom

  1. Klop de room op met de suiker en geraspte schil van de sudachi. Hou wat zeste over voor de afwerking.

Voor de afwerking

  1. Schep stukjes meringue in een glaasje, gevolgd door de citroencrème en dan de slagroom. Bestrooi alles met geraspte sudachischil.

Smakelijk!