Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Pavlova met sudachi
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de meringue
- 50 g eiwit
- 50 g fijne kristalsuiker
- 50 g bloemsuiker
Voor de citroencrème
- 40 g citroensap
- 60 g suiker
- 2 eieren
- 50 g boter
Voor de sudachislagroom
- 150 g room
- 10 g bloemsuiker
- De schil van een sudachi
Bereiding
Voor de meringue
- Klop het eiwit op met de kristalsuiker.
- Voeg de poedersuiker met de hand toe wanneer het eiwit stevig is.
- Spuit met een spuitzak op een bakplaat en laat 2 uur drogen in de oven op 85 °C.
Voor de citroencrème
- Kook het citroensap met de helft van de suiker.
- Klop de eieren los met de andere helft van de suiker.
- Voeg de eieren toe aan het citroensap en verwarm op laag vuur tot de ruban heel zachtjes kookt.
- Neem van het vuur en doe er de boter in blokjes bij.
- Zet in de koelkast.
Voor de slagroom
- Klop de room op met de suiker en geraspte schil van de sudachi. Hou wat zeste over voor de afwerking.
Voor de afwerking
- Schep stukjes meringue in een glaasje, gevolgd door de citroencrème en dan de slagroom. Bestrooi alles met geraspte sudachischil.
Smakelijk!