Wie Rob The Cellar zegt, zegt nu ook bier. Sinds eind 2019 staan bier en wijn namelijk broederlijk naast elkaar in de rekken van onze kelder!

Onze bierexpert David François zet zich al een jaar in om je van de allerbeste bieren te laten proeven. Uit België of het buitenland, blond of bruin, bekende bieren of verborgen pareltjes: elke dag speurt hij de horizon af op zoek naar nieuwe bieren. Vandaag onderbreekt hij zijn zoektocht even om je te vertellen welke vijf bieren op dit moment zijn hart veroverd hebben!

Magic Lambic – Brouwerij Cantillon

Een beetje zuur, een beetje fruitig ... Het perfecte samenspel tussen deze twee elementen heeft David verleid. Dit bier bestaat voor 80% uit Lou Pepe (lambiekbier met frambozen) en voor 20% uit lambiekbier met blauwe bosbessen, met een vleugje vanille uit Madagaskar voor nog meer smaak. Genieten!

IV Saison – Brouwerij van Jandrain-Jandrenouille

Het natuurlijk blonde bier IV Saison was in 2007 het eerste gerstenat uit de brouwerij van Jandrain-Jandrenouille. Zijn bijzondere smaak heeft het te danken aan de vier verschillende hopsoorten die erin verwerkt zijn. David is niet alleen gecharmeerd door de kwaliteit van dit bier, maar ook door de filosofie van de brouwerij. De brouwers werken namelijk zoveel mogelijk met korte ketens en daar slagen ze heel goed in! Het water wordt bijvoorbeeld in het dorp zelf opgepompt en de mout komt uit Corroy-Le-Grand. Dit bier is ideaal als aperitief of bij een kaasschotel.

Sœur’ise – Brouwerij De Leite

Fruit, fruit en nog meer fruit. Maar geen suiker! Dat is wat David over deze kriek te zeggen heeft. Voor dit bier heeft brouwerij De Leite kersen toegevoegd aan de blonde tripel Enfant Terrible. Sinds kort heeft een non zich bij de rangen van de brouwerij gevoegd ... Vandaar de naam van het bier en de afbeelding van een non op het etiket!

Vieille Provision – Brouwerij De Ranke

Met veel passie laten twee vrienden (Nino Bacelle en Guido Devos) dit bier minstens één jaar rijpen op de beste vaten van de brouwerij. Al dat werk loont: dit amberkleurige, licht zure bier met houttoetsen smaakt erg lekker en ook de prijs-kwaliteitverhouding is volgens David uitstekend.

Framboos – Brouwerij 3 Fonteinen

Volgens David zullen liefhebbers van fruitige lambiekbieren en frisse biersoorten niet kunnen weerstaan aan dit natuurlijk elegante frambozenbier. Voor één liter lambiek wordt een kilogram (!) frambozen gemacereerd. Het resultaat: een licht bier dat je het best jong drinkt. Zo geniet je optimaal van de explosie aan fruit.

Blond, fruitig, bitter, fris, vol of met houttoetsen: elke biersoort heeft zijn eigen charme. Kom ons assortiment ontdekken in Rob The Cellar en laat je verleiden!