Bij Rob wachten we niet tot Pasen om je te inspireren met zinnenstrelende smaken!  Naar goede gewoonte krijgen lamsvlees, taart en chocolade een prominente plek op het paasmenu. Met onze tips tover je gegarandeerd een geslaagd feestmaal voor echte fijnproevers op tafel.

agneau au charbon végétalLam in de kijker

Lamsvlees is traditioneel de spil van het paasdiner, maar je hoeft niet tot Pasen te wachten om van een zacht stukje lamsvlees te genieten. In onze beenhouwerafdeling vind je namelijk het hele jaar door lamsvlees ... en van 18 tot en met 20 april bieden we graag maar liefst zeven verschillende soorten aan!  Zo ontdek je bij Rob de beste streekproducten uit de Aveyron, de Lozère, de Pyreneeën, de Gaume en de zoutweiden van Nederland.

De fijnproeverstips van onze teams

Vraag onze beenhouwers gerust om uitleg over de unieke smaken en toepassingen van elk product. Ze vertellen je ook met plezier welk stukje lamsvlees het best bij jouw recept past.  Verwacht je veel gasten? Kies dan een groter stuk, zoals een lamsbout of -schouder. Laat het vlees lang op lage temperatuur garen, zodat alle aroma's vrijkomen. Het water loopt de tafelgasten zo in de mond!  Geen zin om lang in de keuken te staan of vier je Pasen met een kleiner gezelschap? Geniet dan van een gemakkelijk recept voor in de oven of om te bakken:

  • Lamsgebraad met tijm en actieve kool (ontdek het recept van onze chef-kok)
  • Lamskotelet met boter met Espelettepeper
  • Lamsmerguez

In goed gezelschap

Lamsvlees kun je met vrijwel alles combineren: tuinbonen met room, gestoofde lentegroentjes, risotto met asperges, aardappelpuree met look, gekonfijte tomaten in de oven, gebraden jonge worteltjes, gestoofde erwtjes ... Laat je inspireren door seizoensgroenten met hun subtiele smaak en textuur!

Het team van Rob The Cellar heeft bovendien enkele topwijnen geselecteerd voor wie iets anders dan een goede pauillac of andere Franse wijn op tafel wil zetten. Pinotages uit Stellenbosch in Zuid-Afrika, cabernet-sauvignons uit de Nappa Valley in Californië, rioja reserva uit Spanje... onze experts raden je met plezier een aantal bijzondere flessen aan!

Op zoek naar chocolade-eitjes ... en taart

Met Pasen verstopt de paashaas chocolade-eitjes in talloze smaken, kleuren, vormen en texturen in de tuin. Dat vinden de kleinsten geweldig: zodra ze wakker worden, staan ze te popelen om met hun mandjes op eierjacht te gaan.  Maar ook voor volwassen chocoladefans is Pasen het perfecte excuus om te smullen van konijntjes, kippetjes, eieren of klokjes in plaats van een gewone chocoladereep ...

Met Pasen komt het kind in heel wat chocolatiers en banketbakkers naar boven.  Ducobu, Giot, Mary, Dandoy, Joost Arijs, Neuhaus, Wittamer …: ontdek aan de ingang van de winkel en in de banketbakkerijafdeling wat deze klinkende namen in het teken van dit feest hebben bedacht!  

Een bestelling doorgeven

Maak het jezelf gemakkelijk en bestel de belangrijkste ingrediënten voor het paasdiner ruim op tijd. Zo komt je niet voor onaangename verrassingen te staan.  Ter herinnering lijsten we hieronder de telefoonnummers van onze afdelingen:

Beenhouwerafdeling 02/761.01.36 Zuivelafdeling 02/761.01.40
Visafdeling 02/761.01.38 Afdeling bakkerij en banketbakkerij 02/761.01.33
Traiteur- en charcuterieafdeling 02/761.01.42 Kruideniersafdeling 02/761.01.44
Fruit- en groenteafdeling 02/761.01.43 Rob The Cellar 02/761.01.66

Ons team staat steeds voor je klaar met professioneel advies, zowel in de winkel als in onze e-shop. Neem dus gerust contact met ons op!

We wensen u alvast fijne voorbereidingen en een smakelijk Pasen!