Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
De Mojikriek
07 Jun 2021
Categorieën:
Aperitief
De beroemdste Cubaanse cocktail in een Belgisch jasje: de Mojikriek (Rum & Kriek)
INGREDIëNTEN
- 1/2 limoen
- 15 tot 20 verse muntblaadjes
- 2 tl bruine suiker
- 2 tot 3 druppels Angostura
- 4 cl Havana-rum
- Kriek
TECHNIEK
1. Doe in een mojitoglas de in blokjes gesneden limoen, de munt, de suiker en de Angostura.
2. Doe in een mojitoglas de in blokjes gesneden limoen, de munt, de suiker en de Angostura.
3. Giet er de rum bij.
4. Vul het glas met fijngestampt ijs of ijsblokjes.
5. Giet er de Kriek bij.
6. Roer met een grote lepel van de bodem van het glas naar boven toe.
7. Versier met een toefje munt.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- recept
- wijn
- winkel
- vin
- whisky
- degustatie
- spirits
- vis
- vlees
- woluwe
- bier
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- sake
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan