Vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023

  • Thés de la Pagode draagt al meer dan 30 jaar de Aziatische theetradities hoog in het vaandel. Hun biocollectie omvat uitzonderlijke "Grand Cru" of degustatie-theeën maar ook gezonde of weldoende theeën en infusies. Reeds tijd om hun Kerstmiscollectie te ontdekken en ook hun supermooie Adventskalender!
  • Om het je gemakkelijker te maken, heeft Rob vooraf gesneden groenten vacuüm gegaard op lage temperatuur. De smaken en voedingsstoffen blijven bewaard, de houdbaarheid wordt verlengd en de bereiding wordt vereenvoudigd: leg ze 10 minuten in water van 55°C of zet ze 2 minuten in de magnetron, mix en match naar wens... en ze zijn klaar! Keuze genoeg naast de grote klassiekers tijdens de feestdagen, om kleur toe te voegen op je borden!
  • Haïfa herinnert zich nog de falafels uit haar kindertijd, balletjes van gemalen kikkererwten die voor Syriërs zijn wat frieten zijn voor Belgen. Met Hi'Falafel maak je kennis met het authentieke recept van haar moeder, waarmee ze erin slaagt de oorspronkelijke smaken opnieuw te creëren. Korte productieketen, biologisch, huisgemaakt, 100% natuurlijk, glutenvrij, lactosevrij, eivrij, zonder additieven, suikervrij, veganistisch: de voordelen zijn talrijk, en dan is er nog het gemak dat je ze bevroren naar huis mee mag nemen! 

Vrijdag 10 november 2023

  • Saffraan in België?Ja! Eric en Sabine kweken het sinds 2009 in Haspengouw en hebben ook een aantal heerlijke bijproducten ontwikkeld onder het merk 'Safran de Cotchia': siroop, azijn, balsamicoazijn, jam... allemaal perfect te combineren met deze bloemstamper!
  • Je snapt meteen waarom dit assortiment biologische pastasauzen de naam Autentic draagt. Arrabbiata, pepperoni, marinara, amatriciana, alice... worden zachtjes gekookt volgens authentieke recepten en bewaard in mooie rustieke potten. En wie van korte keten houdt, zal niet klagen want de basisproducten zijn afkomstig van lokale leveranciers in Waals-Brabant!
  • Reeds overtuigd door de nutritionele weldaden van producten op basis van insecten maar nog niet door de smaak? Het is nu dé gelegenheid om verder te durven gaan! Nimavert nodigt je uit om zijn aperitiefgamma op basis van krekels te proeven: met hun chips, tapenades of nieuwe hummus zal jouw volgende aperitief een stukje origineler smaken! 
  • Zo heerlijk wanneer sommige culinaire tradities van ver over onze grenzen tot hier geraken, zoals de Eat Dessert First gebakjes van Laura. Speciaal voor Thanksgiving heeft ze uit haar Amerikaanse receptenboek een pompoentaart en een pecantaart bereid.

Zaterdag 17 en 18 november 2023

  • Patés, terrines, gestoofde vleesgerechten, vis in glaasjes... Familiebedrijf Conserverie Saint-Christophe bereidt al meer dan 30 jaar traditionele recepten die het terroir van Noord-Frankrijk weerspiegelen. Trakteer jezelf op hun nieuwe hertenterrine met champagne of een van hun vele aperitiefspecialiteiten. (Enkel op zaterdag!)
  • Echte hoeveboter, gewoon op een sneetje brood, is puur genot. Als het met rauwe melk wordt gemaakt door Lionel Plaquette en gecombineerd met kruiden of specerijen, krijgt hij nog meer karakter. Ontdek de nieuwe gastronomische fusie van zijn boter met fleur de sel en de Cacio e Pepe pepermix gecreëerd door Rob met toetsen van knoflook, chili en citroen. Dit exclusieve recept van Rob werd bedacht om je pasta, steak en aardappelen naar een hoger niveau te tillen!
  • Ooit gehoord van sobrasada? Dit malse en licht pikante varkensworst oorspronkelijk uit Mallorca wordt gewoonlijk op een stuk vers of geroosterd brood gesmeerd. Maar je kan dit ambachtelijke product ook gebruiken in jouw pizza's, kroketten, visgerechten, enz. François Theillaumas, onze partner, raadt aan om het 30 minuten van tevoren uit de koelkast te halen en het bijvoorbeeld met vijgen te proberen - het is een echte traktatie! De sobrasada die hij selecteert is biologisch en gebruikt alleen de beste ingrediënten! (Enkel op zaterdag!)
  • Haïfa herinnert zich nog de falafels uit haar kindertijd, balletjes van gemalen kikkererwten die voor Syriërs zijn wat frieten zijn voor Belgen. Met Hi'Falafel maak je kennis met het authentieke recept van haar moeder, waarmee ze erin slaagt de oorspronkelijke smaken opnieuw te creëren. Korte productieketen, biologisch, huisgemaakt, 100% natuurlijk, glutenvrij, lactosevrij, eivrij, zonder additieven, suikervrij, veganistisch: de voordelen zijn talrijk, en dan is er nog het gemak dat je ze bevroren naar huis mee mag nemen! 
  • Het beroemde Brusselse huis Neuhaus dat de praline uitvond, presenteert een elegante 'Icon Collection'-doos ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van zijn 'Irrésistibles' chocolaatjes die ter gelegenheid van Expo 58 gecreëerd werden. Het koffertje bevat 22 iconische pralines in zeven smaken, waaronder Caprice en Tentation. Dit is hét moment om ze bij Rob te komen proeven!

Zaterdag 24 en 25 november 2023

  • Fijnproeversdagen in de winkel! Alle gastronomen op zoek naar nieuwigheden zullen deze happening zeker niet missen want dit is dé gelegenheid om authentieke seizoensproducten te komen proeven. Tussen 11 en 17 uur geniet je van de adviezen van onze vakmannen en -vrouwen alsook van onze kleine producenten die klaarstaan om je een intense smaakervaring te bezorgen! Langs hier voor het gedetailleerde programma!

 


WIJNDEGUSTATIES - NOVEMBER 2023