Ingrediënten (voor 4 personen): 

  • Filet van 'Royal Anjou' duif - 4 stuks
  • Kleine raapjes met loof - 8 stuks
  • Broccoli - 1 stuk
  • 'Rob' veenbessen met zwarte bes - 1 eetlepel
  • Mangochutney - 1 eetlepel
  • Amandelen - 8 stuks
  • Fond van duif - 2 dl
  • Aardappelpuree - 100 g
  • Geklarifeerde boter - 1 eetlepel
  • Niet-geraffineerd zou en peper uit Tellicherry in India

Bereiding: 

1. Maak de raapjes schoon, kook ze 2 à 3 minuten in kokend gezouten water en laat ze schrikken in ijswater.


2. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de roosjes 1 minuut in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in ijswater.

3. Bak de duivenfilets in een beetje boter in een braadpan, eerst aan de velkant, en breng op smaak. Draai de filets na 2 à 3 minuten en laat ze opnieuw 2 à 3 minuten bakken. Zet opzij.


4. Voeg aan de braadpan de groenten toe met een beetje geklaarde boter om ze op te warmen en kruid eventueel bij.

5. Neem de groenten en de filets uit de braadpan. Deglaceer met de fond van duif en breng op smaak.


6. Bak de amandelen op een zacht vuurtje in een pan zonder vetstof.


7. Dresseer alles op een plat bord, met de veenbessen met zwarte bes en de mangochutney. Voeg één à twee eetlepels aardappelpuree toe.

verre de vinTip van onze keldermeesters

Morgon 2016 « Canon » de Michel Guignier - 75 cl

Dit is een recept van onze chef Alain Bergen.