Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Waterzooi met fazant
Ingrediënten (voor 4 personen):
- Fazantenhennen - 2 stuks van elk 600 à 700 g
- Prei - 1 stuk
- Jonge wortelen - 4 stuks
- Raapjes - 4 stuks
- Witte selder - 4 stengels
- Eidooier - 1
- Gevogeltebouillon - 5 liter
- Verse room 30% vetgehalte - 3 dl
- Fijn ongeraffineerd zout en witte gemalen Muntok peper
Bereiding:
- De twee fazanten voor 45 minuten op een zacht voor in de gevogeltebouillon koken. Zorg ervoor dat het vlees licht rozig blijft. Haal uit de pot en laat uitlekken.
- Houd 500 g van de bouillon opzij.
- Was en snijd de groenten. Laat ze 2 à 3 minuten in dezelfde bouillon koken. Het is belangrijk dat ze niet te zacht gekookt worden. Laat de groenten nadien uitlekken.
- Voeg de verse room toe aan de opzij gehouden bouillon toe en laat het geheel inkoken tot ongeveer ⅓. Bind nadien met de eierdooier.
- Snijd de fazanten en leg ze in de saus.
- Voeg nadien de groenten toe en verwarm alles op een laag vuur.
- Dien op in een diep bord.
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- wijn
- recept
- winkel
- vin
- degustatie
- whisky
- spirits
- bier
- woluwe
- vlees
- vis
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- aperitief
- boisson
- desserts
- vin rouges
- sake
- gin
- dessert
- 2belgianfoodies
- simmental
- the original wine box by rob
- kleine producenten
- lunch
- charcuterie
- cuisine gantoise
- seizoen
- wild
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- peper
- drank
- spirit box selected by rob
- tomaten
- tasting