Ingrediënten (voor 4 personen):

  • Fazantenhennen - 2 stuks van elk 600 à 700 g
  • Prei - 1 stuk
  • Jonge wortelen - 4 stuks
  • Raapjes - 4 stuks
  • Witte selder - 4 stengels
  • Eidooier - 1 
  • Gevogeltebouillon - 5 liter
  • Verse room 30% vetgehalte - 3 dl
  • Fijn ongeraffineerd zout en witte gemalen Muntok peper
Bereiding:
  1. De twee fazanten voor 45 minuten op een zacht voor in de gevogeltebouillon koken. Zorg ervoor dat het vlees licht rozig blijft. Haal uit de pot en laat uitlekken. 
  2. Houd 500 g van de bouillon opzij.
  3. Was en snijd de groenten. Laat ze 2 à 3 minuten in dezelfde bouillon koken. Het is belangrijk dat ze niet te zacht gekookt worden. Laat de groenten nadien uitlekken. 
  4. Voeg de verse room toe aan de opzij gehouden bouillon toe en laat het geheel inkoken tot ongeveer ⅓. Bind nadien met de eierdooier.
  5. Snijd de fazanten en leg ze in de saus. 
  6. Voeg nadien de groenten toe en verwarm alles op een laag vuur.
  7. Dien op in een diep bord.