Het is carnaval en bij Rob betekent dat feest op ons bord! Vier jij deze van oorsprong heidense traditie? Dan is vandaag alles toegestaan! Op Vastenavond zijn snoep en andere zoete snacks erg populair, maar de echte sterren van het feest zijn de verschillende soorten traditioneel gebak.

Warm en zoet in de keuken

De recepten voor carnaval zijn eenvoudig, lekker en hartverwarmend. En nu het buiten koud is, hoeven we wat minder op de calorieën te letten! Er bestaan talloze soorten carnavalsgebak , maar eigenlijk zijn ze allemaal gemaakt van dezelfde ingrediënten: bloem, melk, eieren, boter, olie en suiker. Vroeger moest men namelijk de voorraden snel opgebruiken voordat de vastenperiode begon. Niemand beknibbelde dus op de hoeveelheden.

Mateloos genieten

Tijdens carnaval mag alles: geen kostuum of lekkernij is te gek.  Wanneer het tijd is om te smullen, krijgen groot en klein geen vlinders, maar confetti in de buik.  Luchtig en krokant of net dicht en vet deeg, met een laagje poedersuiker, chocolade of confituur: overvloed is de norm en de lekkernijenparade lijkt wel eindeloos.

Welke specialiteit eet jij het liefst?

Er bestaan talloze soorten gebak: elke regio en elk land heeft wel een eigen feestelijke specialiteit.

Bij Rob vind je alle ingrediënten om zelf aan de slag te gaan: kwaliteitsvolle (biologische) bloem, kakelverse hoeve-eieren, verschillende soorten boter (ook lactosevrij), alle soorten suiker ... Heb je weinig tijd? We bieden ook kant-en-klare formules aan, zoals de biologische producten van Marlette. Even mengen met melk of water, bakken maar en het is smullen geblazen! Wil je carnaval met een dosis vitamines afsluiten? Volg dan het goede voorbeeld van de 'Gilles de Binche' en geniet van een sappige sinaasappel

 

Het heeft geen zin om je te verzetten: op Vastenavond is de optocht van onweerstaanbare lekkernijen niet te stoppen. Lang leve de fijnproeverstradities!